LITT BAK: Lovise Heimdal og Eivind Krane Heimdal havnet litt bak de beste under fredagens VM-start i juniormesterskapet i Italia. Foto: Erik Borg
LITT BAK: Lovise Heimdal og Eivind Krane Heimdal havnet litt bak de beste under fredagens VM-start i juniormesterskapet i Italia. Foto: Erik Borg

Ikke i VM-toppen

LANGRENN: Løperne fra Bardu klarte ikke å kjempe med de beste i VM-debuten.

Publisert Sist oppdatert

Lovise Heimdal (18) og Eivind Krane Heimdal (20) fikk ikke spesielt klaff under debuten i junior-verdensmesterskapet i langrenn.

Under fellesstarten med skibytte i Val di Fiemme i Italia fredag endte Lovise Heimdal på en 36. plass på den 10 km lange distansen for jenter, mens Eivind Krane Heimdal endte på 24. plass blant guttene på 20 km skiathlon.

- Jeg kjente fra start av at jeg hadde en dårlig dag. Det var ikke slik jeg ønsket at VM-starten skulle være, sier Lovise skuffet.

Hun var 2.12 minutter bak den tyske jenta som vant. Lotta Udnes Weng ble beste norske på en 4. plass.

Mistet stavene

På guttenes distanse ble det norsk gull ved Eirik Sverdrup Augdal, mens Johan Hoel sikret seg bronsen. Eivind Krane Heimdal var nesten to minutter bak sin landsmann som ble verdensmester. Det skjedde tross for bra form. Men med fabrikasjonsfeil på de nye stavene han brukte, gikk alt galt. Han mistet stavrørene av håndtakene på den klassiske delen og tapte masse tid. I forsøket på å ta igjen det tapte gikk han seg stiv og tapte plasser mot slutten av løpet.

De to løperne fra Bardu var begge svakest av de fire norske på hver sin distanse. Det kan medføre at resten av VM må sees fra sidelinja for begge, selv om de i utgangspunktet var tatt ut til også den klassiske distansen søndag.

- Det er fryktelig at dette kan ødelegge resten av VM, sier en svært skuffet Eivind Krane Heimdal.

Junior-VM fortsetter med klassiske distanser søndag og stafett mandag.

Powered by Labrador CMS