LANGSIKTIG TENKING: Leder i hallstyret, Hans-Arne Ring Thomsen, roser idrettslagets valg om å ta i bruk varmepumpe og vannbåren varme da den nye idrettshallen ble bygd. Investeringen på 1,3 millioner ser idrettslaget for seg skal være tjent inn etter 6-7 års drift med dagens strømpriser.
LANGSIKTIG TENKING: Leder i hallstyret, Hans-Arne Ring Thomsen, roser idrettslagets valg om å ta i bruk varmepumpe og vannbåren varme da den nye idrettshallen ble bygd. Investeringen på 1,3 millioner ser idrettslaget for seg skal være tjent inn etter 6-7 års drift med dagens strømpriser.

Ikke lenger ett øre i gjeld

STORSTEINNES: I november i 2012 ble den nye idrettshallen på Moan tatt i bruk. Tirsdag kunne idrettslagets ledere slippe jubelen løs.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg fikk gåsehud da jeg åpnet mailen fra Lotteri- og stiftelsesstyret som bekreftet at vi fikk tilsagn på vel 3,3 millioner kroner i momskompensasjon, sier hallbestyrer Bjørn Strand.

Det var nesten maks av beløpet på 3,5 millioner som idrettslaget søkte på.

– Vi kan ikke annet enn å være strålende fornøyd. Det betyr at allerede tre og et halvt år etter at idrettshallen ble tatt i bruk, er den nedbetalt. Ja, vi har ikke lenger ett eneste øre i gjeld, forteller en svært glad hallbestyrer.

Glad er også idrettslagets leder, Jens-Olav Løvlid, som forteller at den nye idrettshallen kom på 32-33 millioner kroner inkludert inventar.

– Man kan si at grunnlaget ble lagt gjennom dugnad på 80-tallet, samt brannforsikringen da gammelhallen brant ned. Likevel måtte vi ta opp lån på 8,2 millioner da ny hall skulle bygges. At dette er nedbetalt etter bare vel tre og et halvt år, er vel intet mindre enn unikt, mener Løvlid.

Han mener i så måte idrettslaget nå er i en luksussituasjon.

– Ja, vi slipper mange bekymringer. Nå kan vi skifte et filter i ventilasjonssystemet uten å tenke på om vi har penger til å betale regningen. Og nå er vi i den heldige situasjonen at vi kan ha full fokus på aktiviteten i laget, slår idrettslederen fast.

Enorm dugnadsinnsats

Fornøyd er også tidligere leder i idrettslaget, Unni Furumo, som mener det er mange som skal ha stor takk for idrettshallen i dag er gjeldfri.

– Vi var uten idrettshall i nesten tre år etter at den gamle brant ned i januar 2010. Det var tre vanskelige år der aktiviteten i laget naturlig nok ble svekket. Når det er sagt, gjorde tillitsvalgte, foreldre, frivillige og ikke minst lokalt næringsliv en stor innsats for at aktiviteten i laget skulle opprettholdes så godt det lot seg gjøre. Uten den store dugnadsinnsatsen hadde vi aldri vært der vi er i dag, sier Furumo.

Også i forbindelse med oppføring av ny idrettshall mener hun bidragene fra lokalt næringsliv var uerstattelig.

– Gjennom hele prosjektet med å bygge ny idrettshall bidro lokale bedriftsledere på en helt fantastisk måte, og sammen stilte de mer enn gjerne opp med sin kompetanse og kom med mange gode råd i samarbeid med idrettslaget. Når vi i dag er gjeldfri, skal mye av takken rettes til nettopp disse, sier Unni Furumo.

Genialt valg

Leder i hallstyret, Hans-Arne Ring Thomsen, er enig og mener man nå slipper mange bekymringer.

– Det er svært gledelig at idrettshallen er nedbetalt. Nå har vi mulighet til å gjøre ting vi lenge har vurdert måtte gjøres, ting som vil øke bruk av hallen, sier Thomsen.

Også han trekker fram lokalt næringsliv som han mener har vært til stor hjelp gjennom hele gjenoppbyggingsprosessen.

– Deriblant fikk vi råd om at vi skulle ta i bruk varmepumpe og vannbåren varme når vi bygde ny hall. Det var en investering i millionklassen, og derfor var det naturlig nok diskusjoner om vi skulle går for denne løsningen. I dag kan vi slå fast at løsningen med å bore åtte energibrønner på minimum 200 meters dybde og installere varmepumpe var et genialt og langsiktig valg. Dagens utgifter til oppvarming ligger nemlig vel tre ganger under det som var budsjettert med i utgangspunktet, sier Hans-Arne Ring Thomsen.

Powered by Labrador CMS