Forsvarsbygg svarer på kritikken:

STRIDENS KJERNE: Det er oppdraget med å bygge denne leiren i Øverbygd som er stridens kjerne. Foto: Thor Eirik Bakken, Forsvasbygg (Arkiv)
STRIDENS KJERNE: Det er oppdraget med å bygge denne leiren i Øverbygd som er stridens kjerne. Foto: Thor Eirik Bakken, Forsvasbygg (Arkiv)

Ikke snakk om et direkteoppdrag

MÅLSELV: Forrige uke fikk Forsvarsbygg kritikk mot anbudsprosessen til nederlendernes leir i Øverbygd. Forsvarsbygg presiserer at de har benyttet seg av lokale underleverandører.

Publisert Sist oppdatert

Det er kommet nokså kraftig kritikk mot anbudsprosessen, og det er varslet etterspill i form av at saken vil bli tatt opp videre både gjennom politiske og militære kanaler.

Næringssjef Frode Bruvoll i Bardu kommune uttalte seg først om saken. Ordfører Bengt-Mange Luneng i Målselv fulgte opp.

Presiserer

Nå ønsker Forsvarsbygg å presisere at de opplysningene som er kommet i saken, blant annet gjennom brevet fra Bruvoll til Forsvarsbygg, ikke er helt korrekt.

I brevet og også i avisa ble det vist til at Wilnor Government Services AS (WGS AS), som har fått oppdraget med å levere kasernene til Øverbygd med 1 000 senger samt kjøkken og messebygg, har gått direkte til sin underleverandør som er Stord Innkvartering AS på Vestlandet.

Prosjektleder Knut Reiersen i Forsvarsbygg sier nå at det ikke er snakk om et direkteoppdrag.

Etterspill

– Denne påstanden om direkteoppdrag medfører ikke riktighet. Forsvarsbygg har fått opplyst at WGS innhentet flere tilbud fra konkurrerende selskaper. Av disse gikk WGS videre med tre tilbud i samarbeid med oss. I vurderingen av flere kriterier i henhold til konkurransereglene ble Stord innkvartering valgt av WGS i samråd med Forsvarsbygg. Lokale leverandører er imidlertid benyttet, som underleverandører, i forbindelse med byggingen i leiren, sier han.

Frode Bruvoll har varslet at saka i Øverbygd vil bli tatt opp når Norsk Militært Logistikkforum inviterer til konferanse på Gardermoen 27. og 28. januar. Der er ett av temaene som tas opp ironisk nok hva Forsvaret må gjøre for å få små og mellomstore bedrifter med i anbudskonkurranser.

Nye Troms presiserer at Forsvarsbygg fikk hele saken med kritikken fra næringssjefen i Bardu til gjennomlesing før den ble publisert i forrige uke.

Powered by Labrador CMS