Tre lærere har sagt opp sine stillinger ved flyfaglinja:

LYSER UT: Rektor Michael Erstad på Bardufoss videregående skole må søke etter nye lærere til flyfag-linja ved skolen etter at tre lærere har sagt opp. ARKIVFOTO Foto: Arkivfoto Malin Cerense Straumsnes
LYSER UT: Rektor Michael Erstad på Bardufoss videregående skole må søke etter nye lærere til flyfag-linja ved skolen etter at tre lærere har sagt opp. ARKIVFOTO Foto: Arkivfoto Malin Cerense Straumsnes

- Ingen aksjon, sier rektor

MÅLSELV: Tre av åtte ansatte ved flyfag-linja på Bardufoss videregående skole har sagt opp sine lærerstillinger. Andre faglærere ved skolen tar nå over for dem inntil nye lærekrefter er på plass.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg kan bekrefte at tre av våre lærere har sagt opp, men jeg kan selvsagt ikke kommentere årsaken til at de tre har sagt opp sine stillinger. Det jeg kan si er at det er tre ulike grunner til disse oppsigelsene, sier rektor ved Bardufoss videregående skole, Michael Erstad.

Han innrømmer at det selvsagt ikke er heldig at tre fagpersoner sier opp omtrent samtidig, men understreker at de som skole kommer til å ivareta elevene ved linja fullt ut gjennom staben som i dag finnes ved skolen. Samtidig er en rekrutteringsprosess allerede satt i gang. De tre som har sagt opp har alle ordinær oppsigelsestid på tre måneder.

- At vi får denne prosessen midt i et skoleår, gjør egentlig ikke dette noe verre enn om vi skulle fått oppsigelsene i skoleferien. Vi rekrutterer fra miljøer som selvsagt ikke er så alt for store, men om det skjer i ferie eller ellers, spiller mindre rolle, sier Erstad.

Han kjenner ikke til at det er noen aksjon som ligger bak de tre oppsigelsene, men han bekrefter at det både er flyfagspesialister og faglærere blant de tre som har sagt opp sine stillinger ved flyfaglinja til skolen.

- Så vidt jeg vet er det ingen aksjon som ligger bak oppsigelsene vi har mottatt, men de kom litt brått på, sier rektoren.

Flyfag-linja ved Bardufoss videregående skole har 8 ansatte og 32 elever. Elevene er fordelt likt på VK 2 og VK 3. Oppsigelsene vil ikke gjøre at elevene mister undervisning.

- Vi har 74 lærere totalt ved skolen, og vi har flere lærere i bakhånd som har kompetanse som kan fylle disse tre stillingene som nå blir ledige. Det som er sikkert er at Luftfartstilsynets lover og regler skal følges, og det samme med tanke på Opplæringsloven, sier Michael Erstad.

Skolen har nå satt i gang en rekrutteringsprosess for å erstatte de tre lærerne som har sagt opp sine faste stillinger ved skolen. Det er blant annet hos Forsvaret, i flyselskap og hos flymekanikere de kan finne den kompetansen som de etterspør.

- Det er en spesiell kompetanse vi ser etter, helt klart, så rekrutteringsprosessen vil nok kreve mer av oss. Nye lærere kommer vi likevel til å få ansatt etter hvert, sier rektor Michael Erstad ved Bardufoss videregående skole.

Powered by Labrador CMS