INGEN AVVIK: Bardu kommune har ikke funnet noen avvik etter tilsyn med Setermoen Mottak. Tilsynet er gjennomført med utgangspunkt i forskrift for miljørettet helsevern.
INGEN AVVIK: Bardu kommune har ikke funnet noen avvik etter tilsyn med Setermoen Mottak. Tilsynet er gjennomført med utgangspunkt i forskrift for miljørettet helsevern.

Ingen avvik for Setermoen Mottak

BARDU: Bardu kommune har hatt tilsyn hos Setermoen Mottak med utgangspunkt i forskrift om miljørettet helsevern. Konklusjonen på tilsynet er at forholdene ved mottaket er tilfredsstillende.

Publisert Sist oppdatert

Tilsynet ble gjennomført den 6. juni og startet med en presentasjon av mottaket ved leder. Mottaket har 170 plasser fordelt på 55 boenheter. For tida har mottaket 142 beboere. Av rapporten fra tilsynet framgår det at alle nyankomne beboere får informasjon om husregler og rutiner, og at det gjennomføres infoprogram hver måned. Det framgår videre at det registreres stor kunnskapsmangel hos mange ved ankomst, blant annet med tanke på håndtering av elektriske apparater, vaskemaskiner, komfyrer samt håndtering av søppel og så videre. Det er etablert faste renholdsprosedyrer, og det gjennomføres årlig rundvask.

Slitasje

Det beskrives i rapporten at det er stor slitasje på boenheter, og at det har vært påkrevet med kontinuerlig informasjon og rettledning av beboere i forhold til det å bo. Erfaringa har vært at standard kjøkken må skiftes ut etter to år, og dette har medført at en nå bytter ut vanlige benker med stålbenker med tanke på å tåle slitasje og sikre renhold. Mottaket beskrives å ha gode rutiner med tanke på brannsikkerhet, samt for håndtering av personer på tilrettelagt avdeling.

Endringer innen politiet anses å være en potensiell risiko, med tanke på at vaktdistriktet har blitt stort, og at det ikke lenger er lokalt politi tilgjengelig. Responstiden beskrives i tilsynsrapporten å være opp imot en time, dersom politiet må rykke ut fra Finnsnes.

Det er ikke registrert rusproblemer ved mottaket, og konfliktnivået beskrives å være lavt. I den grad konflikter har oppstått, beskrives dette å handle om uenigheter, ofte om bagateller, og ikke om religion eller nasjonalitet.

Også de ansattes kompetanse er vurdert og betegnes som høy. For tiden er det 28 ansatte fordelt på 22 årsverk ved mottaket.

Powered by Labrador CMS