2. GANGS UTLYSNING: Bredbåndsutbygginga for Dividalen, Kirkesdalen og strekninga Øverbygd-Rundhaug er utlyst for andre gang. Foto: Morten Kasbergsen (arkiv)
2. GANGS UTLYSNING: Bredbåndsutbygginga for Dividalen, Kirkesdalen og strekninga Øverbygd-Rundhaug er utlyst for andre gang. Foto: Morten Kasbergsen (arkiv)

Ingen ga anbud på fiberutbygging i Dividalen og Kirkesdalen

MÅLSELV: Dividalen og Kirkesdalen er neste sted ut for bredbåndsutbygging i Målselv. Men etter at anbudsfristen gikk ut, var ingen tilbud kommet inn.FIBER

Publisert Sist oppdatert

I vinter fikk Målselv gladnyheten fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). Kommunens søknad om støtte til fiberutbygging i Dividalen og Kirkesdalen var innvilga. Når slike søknader innvilges er det Nkoms regionale samarbeidspartnere, Bredbåndfylket Troms og Troms og Finnmark fylkeskommune, som legger prosjektene ut for offentlig anbudsrunder.

Men da anbudsfristen gikk ut tidligere i sommer, var det rett og slett status quo for utbygginga.

– Det var ingen som la inn anbud, sier ordfører Bengt-Magne Luneng.

Tre områder

Men kommunen har på ingen måter gitt opp. Prosjektet er lyst ut for andre gang i Doffin, den nasjonale kunngjøringsdatabasen for offentlige anskaffelser. Denne gang er det kommunen som har lyst ut anbudskonkurransen.

Den nye fristen for tilbydere å melde sin interesse er 30. september, og det midt på dagen. Målselv er altså på jakt etter leverandører som påtar seg oppgaven med å prosjektere, eie, bygge og drifte et høyhastighetsnett i flere deler av kommunen. I tillegg til Dividalen og Kirkesdalen gjelder anbudskonkurransen et tredje område, og det er strekninga Rundhaug-Øverbygd.

«Det kreves internetthastighet på minimum 30/10 Mbit/s. Primært ønsker kommunen at alle områdene bygges ut, men må ta forbehold mht. bevilgninger som foreligger», heter det i utlysninga.

Rostadalen

På tampen av året 2018 fikk Målselv innvilga midler til fiberutbygging i Rostadalen. Der er selve byggeprosjektet ikke kommet i gang ennå, men planen var at det skulle starte til høsten. Ordføreren sier at leverandøren, Telenor, er noe forsinka.

– De er gitt en frist til 1. april, men vi håper at de kan starte så tidlig som mulig, sier Luneng.

Powered by Labrador CMS