Fylkesdirektøren i NAV Troms og Finnmark:

ALLE IVARETAS: Fylkesdirektør i Nav Troms og Finnmark, Grete Kristoffersen, er trygg på at både brukere og medarbeidere er godt ivaretatt i den nye samarbeidsavtalen mellom Nav Målselv og Nav Bardu. Foto: Privat
ALLE IVARETAS: Fylkesdirektør i Nav Troms og Finnmark, Grete Kristoffersen, er trygg på at både brukere og medarbeidere er godt ivaretatt i den nye samarbeidsavtalen mellom Nav Målselv og Nav Bardu. Foto: Privat

– Ingen grunn til bekymring

BARDU: Fylkesdirektøren i Nav Troms og Finnmark er klar på at Bardu blir godt ivaretatt i den nye samarbeidsavtalen med Målselv.

Publisert Sist oppdatert

– Akkurat dette samarbeidsprosjektet har vi jobba med så godt og så lenge. Vi har store forhåpninger om at vi kommer til å lande det veldig, veldig bra til det beste for innbyggerne i Bardu og Målselv, sier fylkesdirektør Grete Kristoffersen i Nav Troms og Finnmark.

Barduordfører Toralf Heimdal har uttrykt sin bekymring for at Bardu-kontoret skal bli en filial, og til slutt legges ned, dersom de vedtar samarbeidsavtalen slik den er nå. Før sommeren fikk administrasjonen i oppgave å endre ordlyden slik at ikke alle Nav-ansatte skulle ha oppmøtested på Bardufoss, men Heimdal er ikke fornøyd med den justerte avtalen heller. Fylkesdirektøren mener han ikke har noen grunn til bekymring.

– Slik som jeg ser det så er det ingen grunn til bekymring i det hele tatt. Vi har sagt at Nav skal være til stede og levere tjenester i alle kommuner i hele landet, sier Kristoffersen.

Håper på snarlig enighet

Planen var å invitere til et dialogmøte med Bardu og Målselv før sommerferien, men tida rakk ikke til. Kristoffersen skal derfor invitere til et møte nå snart, med et ønske om å komme til enighet og å kunne starte opp samarbeidet. Planen var at samarbeidsavtalen skulle tre i kraft 1. juli i år.

– Vi har holdt på med avtalen i snart tre år, og det starta med møter med samtlige medarbeidere. Jeg har store forhåpninger. Vi er så nært – nå ser vi at det ikke er mye som gjenstår, sier fylkesdirektøren.

Hun viser til at det har vært en lang prosess med mye medvirkning fra de ansatte underveis for å få til en god samarbeidsavtale mellom kommunene. Kristoffersen understreker at det er stat og kommune som eier Nav sammen, og fra statlig side gjøres det ingenting som man ikke er enige om i partnerskapet. Hun er ikke i tvil om at et samarbeid mellom Nav-kontorene i Bardu og Målselv vil gagne både brukerne og de som jobber i Nav.

– Det som blir det aller viktigste, er det tette samarbeidet for å levere de gode tjenestene til brukerne, men også arbeidsplassene. Det å sette de to kontorene i sammenheng gjør at det er enklere å dele på kompetansen – og ikke minst ha en samordna innsats, sier Kristoffersen.

Tenke annerledes

Hun forteller at de har god erfaring med denne type samarbeid og vertskommunesamarbeid i store deler av Nav, og at disse samarbeidene går godt. Ordfører Toralf Heimdal mener den justerte ordlyden i samarbeidsavtalen fortsatt ikke er i tråd med det politiske mandatet om at begge kontorene skal ha samme struktur som i dag. Det avviser Kristoffersen.

– Det vi ser, særlig i månedene sia mars, så har det vært utrolig viktig for oss å være til stede på en annerledes måte. Det er færre og færre som møter opp i Nav-kontorene, sier hun.

I stedet treffer man dem på nett, over telefon eller på kafeer eller arbeidsplassen til brukerne. Kristoffersen mener det er viktig å følge med i utviklinga og tenke digitale løsninger i større grad. Her mener hun kontorene både i Bardu og Målselv har vært forbilledlig.

– Medarbeiderne på disse to kontorene har vært tidlig frampå, og de har stått stormen av i disse koronatider. Jeg er stolt av dem, sier Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS