BESTE: Sivert Moen var beste nordnorske løper i eldste juniorklasse med sin 39. plass. Foto: Ivar Løvland

Ingen gutter blant de aller beste

LANGRENN: Sigurd Lien fra Bardu og Sivert Moen fra Mellembygd var de eneste guttene fra Midt-Troms som klarte å gå seg inn på første side av resultatlista på dagens distanse under junior-NM i langrenn.

Publisert Sist oppdatert

På fristildistansen under norgesmesterskapet for juniorer på Kilkam stadion ved Harstad gikk Sigurd Lien fra Bardu idrettslag inn til en 25. plass i 17-årslassen, mens Sivert Moen fra Mellembygd idrettslag endte på en 39. plass i 19-20-årsklassen. Beste Troms-gutt uansett klasse var Erik Nicolaisen fra Senja ski som endte fem plasser høyere enn Sigurd Lien i 17-årsklassen.

- Målet før start var topp 10 og å slå Erik. Det at vi er flere fra kretsen som kjemper med hverandre er bare bra, sier Sigurd Lien.

Barduløperen håpet i det minste på en plass blant de 20 beste i klassen, for det ville vært hans beste nasjonale plassering for sesongen.

- Jeg åpnet kontrollert og bra, men det ble mye løsere i løypa og dårligere glid på den andre runden, sier 17-åringen.

De tøffe løypene rundt Kilkam stadion krevde også sitt av de yngste gutteklassene som gikk ei løype på 5 km to ganger.

- Nå ser jeg bare fram til lørdagens klassiske renn. Formen er så bra, så i kveld må jeg bare restituere bra og forberede meg godt til morradagen, sier Sigurd Lien.

Han var 2,13 minutter bak vinneren av klassen, og var tredje beste nordnorske løper på distansen. Opp til Erik Nicolaisen fra Senja skilte det 25 sekunder, mens Johannes Nilsen fra Alta var på plassen foran Bardu-løperen.

Sivert Moen var beste nordnorske løper i eldste juniorklasse med sin 39. plass.

I den eldste juniorklassen ble Sivert Moen fra Mellembygd beste nordnorske løper, men likevel ikke høyere enn på en 39. plass. Han var nesten fire minutter bak norgesmesteren.

- Jeg er likevel fornøyd. Jeg har vært sjuk, og hadde ei dårlig hardøkt nylig. Derfor er jeg fornøyd med hvordan kroppen fungerte i dag, sier Sivert Moen.

Han betegner den 20 km lange skøytedistansen som en av de tøffeste han har gått, med få sjanser til hvile.

- Det er ei jobbeløype som er knalltøff, sier Sivert Moen, og ser fram til resten av NM-helga i Harstad.

I gutter 17 år endte Håkon Nordmo fra Mellembygd på en 83. plass, Tobias Overvik fra BOIF på en 131. plass og Vegard Stenvold Simonsen fra Bardu på en 160. plass av 175 startende.

Tobias Overvik fra BOIF endte på en 131. plass i 17-årsklassen.

I 18-årsklassen kom Simen Nordmo Lundamo fra BOIF på en 94. plass, mens Tor Håkon Netland Andersen fra Bardu endte på en 108. plass av 170 startende.

I 19-20 år ble Mats Jørgen Nordmo Ingdal fra Mellembygd nummer 118 av 165 startende.