MOT AVLYSNING: NNM i skiskyting i Målselv i neste måned går mot ei formell avlysning. Her fra stafettene under mesterskapet i Mo i Rana i 2019 da det sist var et NNM for skiskytterne. Foto: Ivar Løvland
MOT AVLYSNING: NNM i skiskyting i Målselv i neste måned går mot ei formell avlysning. Her fra stafettene under mesterskapet i Mo i Rana i 2019 da det sist var et NNM for skiskytterne. Foto: Ivar Løvland

Ingen løsning for skiskytternes nordnorske mesterskap

MÅLSELV: Alle solemerker tyder på at det nordnorske mesterskapet i skiskyting ikke kan bli arrangert. Den formelle beslutninga tas denne uka.

Publisert Sist oppdatert

Målselvs skiskyttere skulle egentlig ha arrangert NNM i skiskyting i slutten av februar. Da satte koronarestriksjonene en effektiv stopper, og arrangørene utsatte mesterskapet til 16.–18. april. Med de nye strengere tiltakene som regjeringa innfører denne uka er det nærmest allerede klart at mesterskapet ikke lar seg gjennomføre. Det selv om reglene i første omgang «bare» varer frem til 12. april.

– Vi var avhengig av at reglene som gjaldt til denne uka, ble myknet opp for at vi skulle kunne arrangere NNM. Når de nå i stedet strammes inn er det selvsagt svært små sjanser for at det lar seg gjennomføre. Vi har ikke tatt den endelige avgjørelsen, men det gjør vi temmelig snart. Sannsynligvis i løpet av en dag eller to, sier rennleder Gjermund Hol.

Fra 200 til 50

Et NNM i skiskyting ville kunne holdt seg innenfor kohortstørrelsen på 200, men med innstramminga som trer i kraft denne uka blir det kun lov til utendørs arrangement med maksimalt 50 deltakere. I tillegg falt ikke hele landsdelen inn under begrepet region på de gamle restriksjonene, og slett ikke på de nye strengere reglene fra regjeringa som ble presentert tirsdag kveld. Det er kun innenfor samme krets som regnes innenfor dette begrepet.

– Vi har informert de andre kretsene om situasjonen, og de er lei seg for at de sannsynligvis ikke får komme til Målselv nå, sier Gjermund Hol.

Kanskje et kretsrenn

Skulle reglene bli endret etter 12. april, vil det sannsynligvis være for kort varsel til at de kan få deltakere fra Nordland og Finnmark til Målselv bare dager senere.

Som ei erstatning håper Målselvs skiskyttere at de kan arrangere et kretsrenn den helga NNM var tiltenkt. Men om reglene på maksimalt 50 personer samlet utendørs opprettholdes, vil også de skape utfordringer.

– Vi håper alle på at det blir lettelser på restriksjonene etter påske, sier Gjermund Hol.

Nye regler

De nye reglene fra regjeringa innbefatter at det fra denne uka av er tillatt med maksimalt 50 personer samlet på arrangement utendørs. Dette er ned fra 200. Det er nå forbudt for voksne til å trene innendørs. Tidligere var dette ei anbefaling, men nå er det skjerpet inn til et forbud. Denne anbefalinga har mange kommuner lokalt satt til sides, men det kan de ikke gjøre med det nye påbudet fra regjeringa.

– Det gledelige er at barn og unge under 20 år fortsatt kan trene innendørs og utendørs som før, sier organisasjonssjef Sylvi Ofstad i Troms idrettskrets.

For idretten kom ikke de nye innstrammingene som noe sjokk.

– Regjeringa varslet innstramminger. Nå håper vi bare at man kommer ett skritt lenger i vaksineringa, og at idretten prioriteres når det blir en åpningsfase av samfunnet igjen, sier Ofstad.

Powered by Labrador CMS