FORSØKT KNUST: Gjerningspersonene har også forsøkt å knuse ei rute i inngangsdøra til butikken.
FORSØKT KNUST: Gjerningspersonene har også forsøkt å knuse ei rute i inngangsdøra til butikken.

Ingen mistenkte etter innbrudd på Olsborg

OLSBORG: Politiet mistenker at gjerningspersonene som søndag morgen brøt seg inn i Coop Prix-butikken på Olsborg også står bak et innbrudd i et bygg tilhørende Forsvaret samme natt. Fortsatt er ingen mistenkt i saken.

Publisert Sist oppdatert

Politiet vet ikke hvem som sto bak søndagens innbrudd hos Coop Prix Olsborg. De mistenker imidlertid at bilen som ble brukt under innbruddet også var involvert i et innbrudd hos et bygg tilhørende Forsvaret i Mauken samme natt. Politiet har ikke oversikt over hva som ble stjålet i dette innbruddet, men det skal ikke være snakk om våpen eller ammunisjon.

Les også: Politiet etterlyser svart Mercedes etter innbrudd på Olsborg

Kjenner til etterlyst Mercedes

Søndag etterlyste politiet en svart Mercedes med det falske registeringsnummeret ZH 17631. Bilen skal også være stjålet.

– Vi har fått inn flere tips, men ingen som har ført fram. Vi vet fortsatt ikke hvem som står bak innbruddet, men vi kjenner til bilen vi mistenker ble brukt. Bilen ble stjålet fra en bedrift i Tromsø i slutten av juli, og vi har vært i kontakt med eieren. Vi mistenker at den samme bilen ble brukt under et innbrudd i Mauken samme natt. Vi forsøker nå å finne ut hvor den befinner seg, sier politioverbetjent ved Målselv lensmannskontor, Katrine Grimnes.

Mandag formiddag gjennomførte politiet åstedsundersøkelser i butikken. De har nå avsluttet sitt arbeid på åstedet.

– Det videre etterforskningsarbeidet består av å se nærmere på de sporene vi har sikret oss, og analysere det som kan analyseres. Vi har også en del vitner som skal avhøres, sier Grimnes.

Butikken åpen igjen

Driftssjef for Coop Prix, Jan Ivar Hansen, sier til Nye Troms at det ennå ikke har oversikt over hva som ble stjålet under innbruddet. Butikken var stengt for opprydning mandag.

– Det er en del glasskår som må ryddes opp. Vi regner med å få åpnet butikken igjen i løpet av dagen. Vi skal gjøre ei varetelling for å se om noe, og eventuelt hva som, ble stjålet, sier Hansen.

To vinduer i butikken ble knust under innbruddet. I tillegg har gjerningsmennene forsøkt å knuse ei rute på inngangsdøra. Disse må byttes ut.

– Vi har sikret de knuste vinduene, og kommer til å åpne igjen så fort oppryddinga er ferdig, sier Hansen.

Mandag ettermiddag skriver Coop Prix Olsborg på sine Facebook-sider at butikken er åpen igjen.

Politiet fikk melding om et pågående innbrudd klokka halv seks søndag morgen. Tre personer hadde blitt observert. En svart Merchedes hadde også blitt observert kjørende fra stedet. Politiets søk etter bilen ga ingen resultater, og senere søndag morgen la politiet ut ei etterlysning på Twitter etter bilen med de falske registreringsnumrene ZH17631.

Powered by Labrador CMS