Målselvordfører sier de har kontroll over pandemien:

HAR KONTROLL: Målselvordfører Bengt-Magne Luneng kan opplyse om at de fortsatt har kontroll over pandemien i Målselv. Foto: Morten Kasbergsen (Arkiv)
HAR KONTROLL: Målselvordfører Bengt-Magne Luneng kan opplyse om at de fortsatt har kontroll over pandemien i Målselv. Foto: Morten Kasbergsen (Arkiv)

Ingen nye smittetilfeller i Målselv

MÅLSELV: En av de smittede fra Setermoen leir deltok på kurs i Skjold leir tidligere denne uka. I den sammenheng er det iverksatt koronatesting i Skjold leir.

Publisert Sist oppdatert

– Det er avdekket elleve nærkontakter til den smittede som har besøkt Skjold leir, som er bosatt utenfor leiren, sa ordfører i Målselv, Bengt-Magne Luneng under pressekonferansen til Målselv kommune lørdag ettermiddag.

Disse elleve inngår i det totale antallet som deltok på kurs sammen med den smittede fra Setermoen leir, forklarer han. Alle som deltok på kurset regnes som nærkontakter. Hvor mange som totalt deltok på kurset er ikke Luneng sikker på, men det som tidligere er gjort kjent er mellom 20 og 30 personer.

De elleve som har bosted utenfor leiren, og de som har bosted inne i leiren, blir testet og er satt i karantene til testresultatene er klare. Det skal ikke være noen av nærkontaktene som har barn i verken skole eller barnehage.

Slik Målselv-ordføreren har forstått det, er alle nærkontaktene fra samme tropp i Skjold leir. Han trekker også fram at Målselv kommune samarbeider med smittevernlege og Hæren i smittesporinga. Og at det vil være mulig å teste seg også på søndag, samt ringe koronatelefonen hele helga.

Testsvarene på de som allerede er testet og de som skal testes, satser Målselv kommune på å få i løpet av søndag eller mandag morgen.

– Hittil er det totalt testet 1127 personer i Målselv kommune siden pandemien startet, og testingen vil foregå fortløpende, sa Luneng på pressekonferansen.

Han forteller i etterkant av pressekonferansen at det er vurdert til å ikke være grunnlag for å stenge ned eller avlyse arrangement i kommunen. Men at dette er med forbehold om at innbyggerne fortsetter å følge smittevernreglene og at smitten ikke tar seg opp.

– Det er gjort meg kjent at det i dag er en ny smittetopp på pandemien nasjonalt. Dermed er det lurt å ikke glemme å overholde smittevernreglene, sier Luneng.

I denne sammenheng vil Luneng oppfordre innbyggerne til å tenke seg godt om før de deltar i sosiale settinger. Og hvis de skulle delta, at de følger de smittevernreglene som er gitt med tanke på avstand, hygiene og antall gjester/deltakere.

– Jeg ønsker også å benytte anledninga til å rette en stor takk til innbyggerne i Målselv, sier Luneng.

Han forteller at han er veldig fornøyd med jobben innbyggerne har gjort til nå. Luneng mener nemlig at det er på grunn av at innbyggerne har gjort en god jobb med smittevern, at det har gått så bra som det har med Målselv kommune til nå.

Han vil også minne bedriftene på å sjekke rutinene sine, at de har nok desinfiserende midler og at det legges opp til trygge kundebesøk. Luneng presiserer at det er ikke fordi han mener bedriftene gjør noe galt, men som en generell oppfordring til å fortsette med smitteverntiltak.

– Den gode jobben som er gjort gjør at vi har oversikt over pandemien i Målselv, sier Luneng.

Han kan fortelle at Målselv kommune bistår Bardu ved behov, og at også Balsfjord kommune har bistått med helsepersonell til saken. Til slutt har Luneng en klar beskjed å komme med:

– Når alle overholder smittevernreglene kan vi sammen klare å slå ned pandemien og forhindre smittetilfeller, sier Bengt-Magne Luneng.

Powered by Labrador CMS