IKKE PÅ LAND: Vannet i Nordkjoselva sto høyt, men det ble ikke behov for noen redningsaksjon i Elveparken. Foto: Ivar Løvland
IKKE PÅ LAND: Vannet i Nordkjoselva sto høyt, men det ble ikke behov for noen redningsaksjon i Elveparken. Foto: Ivar Løvland

Ingen skader meldt etter storfloa

BALSFJORD: Det ble høy flo, men så langt er ingen skader meldt i Balsfjord etter storfloa tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

HØYVANN

Vannet sto høyest rundt klokken 15 tirsdag ettermiddag, men etter det som er meldt så langt, har det ikke ført til noe skader av omfang.

Vannet i Nordkjoselva sto høyt, men det ble ikke behov for noen redningsaksjon i Elveparken.

Innerst i Balsfjorden var vannstanden uvanlig høy, men ikke på noe rekordnivå. Ved Elveparken kom ikke vannet over sine bredder i Nordkjoselva, og dermed kom det ikke vann inn hverken på parkområdet eller parkeringsområdet utenfor Coop Extra sin butikk. Her ble det for noen år siden gjort utbedringer som skulle hindre nettopp dette.

Normalt er dette området på motsatt side av trafikkstasjonen tørt land, men ikke tirsdag.

Ved bilverkstedet Norstrand bilservice kom det så vidt saltvann inn over nederste del av parkeringsarealet, men der har det tidligere vært høyere vannstand. Sågar inn portene på verkstedet.

Nausteierne hadde kort vei for eventuelt båtutsett tirsdag.

Ellers så det ut som alt forløp uten at det lave lufttrykket som følge av ekstremværet Elsa skapte noen større dramatikk, annet enn at de som skulle ut med båt fikk veldig kort vei fra naust til fjord midt på dagen tirsdag.

Powered by Labrador CMS