INGEN SPOR: En bjørn drepte tolv sauer i Østerdalen i Bardu for to uker siden. Ingen spor er funnet, og fellingstillatelsen fra Fylkesmannen gikk ut i går. (Illustrasjonsfoto fra Iselvdalen)
INGEN SPOR: En bjørn drepte tolv sauer i Østerdalen i Bardu for to uker siden. Ingen spor er funnet, og fellingstillatelsen fra Fylkesmannen gikk ut i går. (Illustrasjonsfoto fra Iselvdalen)

Ingen spor etter Bardu-bjørnen

BARDU: Fellings­tillatelsen på bjørnen som drepte tolv sauer i Bardu gikk ut i går. Fylkesmannen forlenger ikke tillatelsen i første omgang, men avventer situasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Det forteller Andreas Vikan Røsæg, rådgiver ved miljøvernavdelinga hos Fylkesmannen i Troms. Fylkesmannen ga ska­defellingstillatelse på bjørnen tors­­dag 9. juli, men ei resultatløs jakt i helga for to uker siden, og ingen meldinger om bjørneob­serva­sjoner i forrige uke, gjør at fellingstillatelsen ikke blir forlenget.

– Vi vil ikke forlenge fellingstillatelsen om vi ikke får inn nye meldinger i løpet av dagen, sa Vikan Røsæg til Nye Troms i går formiddag.

Drepte tolv sauer

Bjørnen gikk til angrep og drepte tolv sauer i Østerdalen i Bardu natt til torsdag 9. juli. Sauene ble funnet med ka­rakteristisk snute­bitt. Statens Naturoppsyn (SNO) fortalte til Nye Troms forrige tirsdag at bjørnen kan ha vært på en lynvisitt i Strømslia. Et lokalt skadefellingslag var på jakt etter bjørnen etter angrepet for to uker siden, men bamsen var ikke å se i det krevende terrenget. Jakta etter bjørnen fra skadefellingslagets side ble stoppet tidlig i forrige uke.

Avventer

I forrige uke ble det ikke meldt om flere bjørneangrep eller bjørneobservasjoner. Det har heller ikke kommet noen meldinger i helga.

– Jeg har hatt telefonen hos rovviltvakta, og jeg har ikke fått noen telefoner om denne bjørnen. Vi har ikke hørt noe om den, og vi vet ikke hvor den er nå, sier Vikan Røsæg.

Det har ikke blitt funnet flere spor etter bjørnen.

– Vi må avvente situasjonen og vurdere hva vi skal gjøre om den dukker opp igjen, sier han.

Powered by Labrador CMS