GOD: Vilje Marie Gulbrandsen fra BOIF vant 17-årsklassen. Foto: Ivar Løvland

Ingen stanset Sofie i KM

KVALØYSLETTA: I fraværet til klubbvenninna Ingrid Andrea Gulbrandsen var det ingen som kunne stanse Sofie Schjølset. I årets første KM-konkurranse vant BOIF-jenta et klart gull i 18-årsklassen.

Publisert Sist oppdatert

Hun vant KM-gullet, 40 sekunder foran klubbvenninna Lisa Amalie Valnes da kretsmesterskapet hadde individuelle fristilsdistanser på programmet lørdag på Storelva skistadion i Tromsø.

- Det gikk greit unna. Et bra løp, men jeg har enda en del å jobbe med teknisk. Det prøvde jeg å gjøre i dag, og det var mye godt det jeg fikk tilbakemeldinger på underveis, sier Sofie Schjølset.

I fraværet til Ingrid Andrea Gulbrandsen, som er opptatt med nordisk juniorlandskamp i Finland, holdt det i massevis til seier. En seier som kanskje ikke betyr like mye når den beste jenta i kretsen ikke stiller opp.

- Nei, jeg må være så ærlig å si at den blir litt mindre verdt uten henne. Jeg har god konkurranse i Lisa og flere, men det er klart at når Ingrid ikke er her, så er en stor konkurrent borte, sier Sofie.

Hun understreker at prestasjonene til klubbvenninna bare gleder henne og de andre løperne, og at de da vet hva de har å strekke seg etter nivåmessig.

- Det er kjempeartig at hun gjør det så godt, sier Sofie Schjølset.

Men om Ingrid Andrea ikke var i KM-løypene lørdag, ble familiens ære forsvart på beste måte av de yngre søstrene hennes. I 17-årsklassen gikk Vilje Marie helt til topps. Tida ville holdt til 3. plass i 18-årsklassen, bare tre sekunder bak Lisa Amalie Valnes.

Vilje Marie Gulbrandsen fra BOIF vant 17-årsklassen.

Jeg må jo forsvare familieæren når Ingrid ikke er her, smiler Vilje Marie.

Og ikke nok med det: I 13-årsklassen tok Tuva Mathea Gulbrandsen en klar KM-seier. BOIF vant også gull i 14-årsklassen der Erle Nymo Melseth vant foran Astri Reithe Lunde fra Røyken UIL. Sivert Moen fra Mellembygd IL vant klart eldste juniorklassen for menn.

I ledertrøya i SNN-cupen gikk Tuva Mathea Gulbrandsen inn til klar seier.

- Godt å kjenne at det fungerer bra i et skøyterenn igjen, sier Sivert Moen.

Sivert Moen vant eldste juniorklassen klart.

Tida til Moen ville holdt til en 4. plass i herreklassen der Håkon Mikalsen fra Nordreisa vant gull. På kvinnesiden vant Silje Theodorsen fra Kvaløysletta skilag på hjemmebane.