VM-KLAR: Hvis sjansen byr seg i VM, er Ingrid Andrea Gulbrandsen klar til å gripe den. Her under KM nylig. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)
VM-KLAR: Hvis sjansen byr seg i VM, er Ingrid Andrea Gulbrandsen klar til å gripe den. Her under KM nylig. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)

Ingrid Andrea (20) er klar hvis VM-sjansen byr seg

MÅLSELV/OBERWIESENTHAL, TYSKLAND: Lørdag åpner junior-VM i nordiske grener i Tyskland. Reserve Ingrid Andrea Gulbrandsen er klar om sjansen for start byr seg.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg håper selvsagt ikke at noen av lagvenninnene mine blir syke og ikke kan stille til start, men skulle det bli slik at noen ikke kan gå, skal jeg være klar, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen.

BOIF-løperen er med til juniormesterskapet som første reserve på sprinten i fristil som går lørdag og mandagens klassiske distanse over 5 km. Hun klarte ikke kvalifisere seg til mesterskapet som uttatt løper, men er glad hun likevel fikk sjansen til å være med som reserve på arenaen i Oberwiesenthal i Tyskland. Det er bedre enn å være hjemmeværende reserve.

– Nå føler jeg meg som en del av laget, selv om jeg ikke i utgangspunktet skal starte på noen av distansene, sier hun.

Ikke på sitt beste

Det var en ikke helt optimal form i de siste uttaksrennene i Holmenkollen i starten av februar, som gjorde at VM-toget på en måte gikk fra henne. Der ble det to 7. plasser, før hun ble matforgiftet og ikke en gang fikk stille til start på den tredje og siste distansen.

– Selvfølgelig var det surt at jeg ikke klarte å prestere godt nok da, men sånn ble det, sier hun.

Fire på hver distanse

Tur til Tyskland med resten av VM-troppen ble det likevel. Der er hun ei av sju langrennsjenter som er tatt ut. Norge har fire plasser på alle distanser. I tillegg til de øvelsene BOIF-jenta er reserve til, skal det også konkurreres på en 15 km fellesstart i fristil og stafett for jenter. Skulle det bli muligheter for start på en av de første distansene, kan BOIF-jenta fra Hemmingsjord i Sørreisa også klare å komme seg inn på stafettlaget.

– Jeg føler at formen nå er bedre enn den var under uttaksrennene i Holmenkollen. Får jeg sjansen i VM, skal jeg være klar, sier 20-åringen.

Klar til start

Hun forbereder seg til hver enste konkurransedag som om hun skal starte. Dette for å være klar hvis det skulle bli nødvendig å stille til start.

– Jeg prøver å gjøre det som jeg vanligvis gjør før en konkurranse og være mentalt klar, men det er samtidig en litt «rar» følelse å skulle være bare reserve, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen.

NM neste viktige

Samtidig ser hun på mesterskapet som god erfaring og læring å ta med seg videre i langrennskarrieren, selv om det ikke skulle bli noen start på henne i mesterskapet.

– Det blir sikkert lærerikt uansett, sier hun.

Om det ikke blir start, føler hun heller ikke at ei formtopping mot VM vil være bortkastet:

– Nei, det er flere konkurranser å sikte mot, og junior-NM kommer jo rett etter VM. Da skal uansett toppformen være der, smiler Ingrid Andrea Gulbrandsen.

Powered by Labrador CMS