GLAD: Gro Bjerregaard er ei blid dame, og onsdag kunne hun smile ekstra godt etter strålende skyting i Førde. Foto: Roy Håkstad
GLAD: Gro Bjerregaard er ei blid dame, og onsdag kunne hun smile ekstra godt etter strålende skyting i Førde. Foto: Roy Håkstad

Inn på kongelaget

SKYTING: Gro Bjerregaard fra Bardu er klar for morgendagens kongelag under Landsskytterstevnet i Førde. Der får hun selskap av Tor Erik Fossli fra Målselv.

Publisert Sist oppdatert

Den 43 år gamle Bardu-skytteren presterte årsbeste med 246 poeng under Landsskytterstevnet i Førde onsdag, og på tampen av kvalifiseringa ligger Gro med det resultatet på en 8. plass med noen få lag igjen som skal skyte. Mest sannsynlig holder prestasjonen til Gro til en plass blant de 15 beste som får plass i kongelaget torsdag kveld. Kvalifiseringa går helt til litt over klokken 18.00 onsdag ettermiddag, og grensen går mest sannsynlig på 246 poeng.

- Jeg er strålende fornøyd med å gjøre dette resultatet. Jeg var vel passe nervøs til å skjerpe meg og prestere godt, sier Gro Bjerregaard.

Hun hadde 147 poeng etter 15 skudden, og fikk 99 poeng på grunnlaget der en nier på ståskuddene ødela full pott.

- Nå må jeg bare lade godt opp og gjøre det best mulig på finalen, sier Gro Bjerregaard med et sedvanlig smil.

For Tor Erik Fossli er ikke plass på kongelaget noen stor skrell. Onsdag skjøt han, i likhet med Bjerregaard, til 246 poeng. Med 16 sentrumstreff gir det kongelagsplass for 18. gang i karrieren. Så mange innertreff var det ingen andre som hadde under 25-skudden onsdag.

- Jeg fokuserer på at jeg gjorde veldig mye bra, og det tar jeg med meg videre og må bare prøve å gjøre gjenskape de prestasjonene og gjøre en god mesterskapsomgang. Hva de foran meg gjør, kan jeg gjøre lite med, men noen toppkamp er ikke realistisk med så mange poeng opp til teten, sier en fornøyd Tor Erik Fossli.

Han har bare i en konkurranse tidligere i år skudd bedre enn onsdag. Da hadde han 347 poeng under Målselvtreffen på hjemmebane.

- Jeg trives med LS og alt det som skjer der, sier 49-åringen.

Katrine Aannestad Lund fra Jondalen leder kvalifiseringa etter 25 skudd med imponerende 249 poeng. Samme poengsum har Tor Gaute Jøingsli fra Lom og Sjåk.

Kongelaget

1 Katrine Aannestad Lund, Jondalen 249
2 Tor Gaute Jøingsli, Lom og Skjåk 249
3 Rasmus Løberg, Klepp 248
4 Åse Marit Myrvang, Steinsgård 248
5 Daniel Sørli, Høland/Bjørkelangen 247
6 Olav Fuglestad, Time 247
7 Tor-Erik Fossli, Målselv 246
8 Elisabeth Skudalsnes, Åsane/Hordvik 246
9 Pål Øyvind Ørmen, Råde 246
10 May Britt Gjerstad, Imenes 246
11 Gro Bjerregaard, Bardu 246
12 Terje Nisja, Sunndal 246
13 Kim Johan Vemmelvik, Kristiansand og Omegn 246
14 Trine Ramsvik Stette, Engesetdal/Skodje 246
15 Hans Kristian Wear, Styrvoll 246

Powered by Labrador CMS