Målselv får kritikk i revisjonsrapport:

INNEKLIMAPROBLEMATIKK: Barnehagen ved Karlstad oppvekstsenter var en av barnehagene hvor det ble avdekka at inneklimaet ikke var tilfredsstillende. Foto: Malin Cerense Straumsnes
INNEKLIMAPROBLEMATIKK: Barnehagen ved Karlstad oppvekstsenter var en av barnehagene hvor det ble avdekka at inneklimaet ikke var tilfredsstillende. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Inneklimarutiner i barnehagene tilfredsstilte ikke kravene

MÅLSELV: En revisjonsrapport for barnehagene avdekka flere rutinemangler for inneklimaet og de fysiske arbeidsmiljøet. Nå skal den opp i kommunestyret.

Publisert Sist oppdatert

I onsdagens kommunestyremøte møter politikerne en forvaltningsrevisjonsrapport angående barnehagene i kommunen. Der blir Målselv klart anbefalt å gjøre flere tiltak for å bedre systemene og rutinene for inneklimaet og fysisk arbeidsmiljø. Det både for de ansatte og for barna. Slik det er i dag samsvarer ikke rutinene kravene i regelverket.

«Rapporten viser at det i sum er relativt store mangler ved internkontrollen. Funnene varierer mellom enhetene. Generelt kan sies at det både er avdekket manglende fordeling av ansvar og oppgaver, manglende dokumentasjon og mangler ved informasjonsflyten ute på enhetene. Det fremkommer av rapporten at det ikke er foretatt målinger av luftkvaliteten i barnehagene. I spørreundersøkelsen fremkommer stor misnøye med luftkvalitet/inneklima som et ganske gjennomgående trekk. Det fremkommer klart at kommunen har et forbedringspotensiale på dette området. Sekretariatet deler revisors vurderinger om at rapporten bør følges opp med videreutvikling av internkontrollsystemet», heter det i rapportens konklusjon.

– Arbeid som må gjøres

Det er KomRev Nord som på oppdrag av Målselvs kontrollutvalg som har levert forvaltningsrevisjonsrapporten. Politikerne vil i møte få en inngående orientering fra dem om funnene i rapporten. Så skal den opp til politisk behandling. Den klare anbefalinga, fra både revisjonsselskapet og sakens saksbehandler, ordfører Nils Foshaug, er å få på plass bedre rutiner på disse feltene. Det innen utgangen av oktober.

– Forvaltningsrevisjonen setter en del anmerkninger om at vi ikke har gode nok rutiner på ting som går på HMS og oppfølging når det kommer til inneklima og det fysiske arbeidsmiljøet. Det bør tas tilbake til enhetene og rådmannen må gjøre noe med det. Mye av dette handler om å endre prosedyrer og rutiner, sier ordføreren.

Han understreker at rapporten skal tas på alvor, og at det også er for å kunne forbedre seg at kommunen ber om slike gjennomganger.

– Her poengterer de at vi har rutiner som ikke er tilfredsstillende. Det er arbeids som må gjøres, sier han.

Liker tilsyn

Slik han tolker rapporten vil rutineendringene ikke medføre noen direkte økonomiske konsekvenser for kommunen.

– Det viktigste nå er å få på plass rutiner, sier han.

Selv om det i rapporten er avdekka forhold som ikke tilfredsstiller kravene i relevante lovverk, føler ikke Foshaug seg bekymra over rapportfunnene.

– Nei, jeg ble ikke bekymra. Når det gleder kontrollutvalgets arbeid og tilstandsrapporter som denne, anser jeg dem som et hjelpemiddel både for å få en bevissthet om hvordan vi jobber og en mulighet til å gjøre noe der det er mangler. Når ansatte opplever noe som ikke positivt, krever det jobbing. Disse rapportene er bra for å kunne bli bedre, og de er viktige for å sikre en god kvalitet hos oss. Derfor har jeg alltid likt tilsyn, sier han.

Powered by Labrador CMS