STERK HELG: Toralf Rydningen Martinsen fra Øverbygd IL gikk en sterk fristilsdistanse og endte på 9. plass i 17-årsklassen i junior-NM lørdag. Foto: NM junior

Innfridde egen målsetting

MÅLSELV/SAVALEN: Toralf Rydningen Martinsen fra Øverbygd IL sikret seg en sterk 9. plass som sin beste NM-plassering. Den ga ham også billett til norgescupfinalen for juniorer.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg er fornøyd med å klare begge målene mine for NM-helga. Det var hårete mål, og da er det ekstra godt å innfri dem, sier Toralf Rydningen Martinsen.

Øverbygd-gutten sa etter KM-helga i Nordreisa nylig at ei topp 10-plassering i junior-NM denne helga, og så mange norgescuppoeng at han fikk gå norgescupfinalen om knappe tre uker, var målene han hadde satt seg. Begge kriteriene gikk inn med den solide 9. plassen i 17-årsklassen på den 10 km lange fristilsdistansen under lørdagens NM-øvelser på Savalen ved Tynset.

16-åringen var bare 56 sekunder bak vinneren av klassen, der også kompis Sevat Heimdal fra Bardu IL leverte en solid konkurranse med en 15. plass, elleve sekunder bak Toralf.

- Jeg var heldig og fikk ryggen til norgescuplederen etter bare et par kilometer. Han startet 15 sekunder bak meg, og jeg klarte å holde hans fart inn til mål. Det hjalp godt på, sier Toralf, om løpet lørdag.

Han gikk fredag inn til en 29. plass på den klassiske distansen. Da ble det en 21. plass til Sevat Heimdal.

- Jeg er greit fornøyd med fredagen også. Ikke et toppløp, men det er godt å ikke være lengre bak når det ikke er et helt supert løp, sier Toralf Rydningen Martinsen.

De to guttene i 17-årsklassen gjorde de beste prestasjonene til Midt-Troms-løperne i gutteklassen under junior-NM. I samme klasse leverte også Marius Guldberg fra Storsteinnes IL en fin fristilsdistanse med en 41. plass lørdag. Han endte på 109. plass fredag.

I 19-20-årsklassen fikk Tobias Overvik en 115. plass som beste resultat. Det fikk han lørdag. Fredag ble den lengre ned på listene for hans del.

To ganger sju

I jenteklassen var det ikke uventet Ingris Andrea Gulbrandsen fra Bardufoss OIF som leverte de sterkeste resultatene. Landslagsjenta endte på 7. plass både på fredagens klassiske distanse og lørdagens fristilsdistanse.

- Det var greit nok, men jeg skulle gjerne kjempet enda litt mer «der oppe», sier 19-åringen.

Hun er ikke misfornøyd med NM-helga, men føler at det ikke var maksimalt utbytte på noen av de individuelle konkurransene.

Resultater

I samme klasse ble det lørdag en 30. plass til Silje Storaa og en 36. plass til Lisa Amalie Valnes. Fredag var Lisa nummer 43 og Silje nummer 44. Da skilte det bare tre sekunder mellom BOIF-jentene.

I 18-årsklassen gikk Vilje Marie Gulbrandsen fra BOIF inn til en fin 18. plass lørdag. Fredag fikk hun en 35. plass. Alva Sletten fra Øverbygd ble lørdag 73 i samme klasse.

I 17-årsklassen klarte Juni Magdele Overvik fra BOIF en 27. plass på klassisk og en 49. plass i fristil. I samme klasse ble den en 41. plass i klassisk og en 47. plass i fristil for klubbvenninna Marlene Undheim.

Stafetter

På søndagens stafetter gikk Ingrid Andrea Gulbrandsen første etappe for Troms 1 som kjempet om medalje helt inn til mål. Ingrid var best av alle på sin etappe og sendte Herborg Skjelle ut i tet. Hanne Kristine Kroken og Julie Waltenberg fulgte opp med gode etapper i fristil, men i spurten glapp bronsen med to sekunders margin. Troms 1 endte på 5. plass. Buskerud vant.

Vilje Marie Gulbrandsen og Silje Storaa var på andrelaget som kom på 20. plass.

På guttesiden ble Troms 1 nummer 14. Sevat Heimdal og Toralf Rydningen Martinsen gikk på Troms 2 som endte på 25. plass.