HETE TAKTER: I fjor klaffet det så bra med været at enkelte kurs ble holdt utendørs. Arrangørene håper at det skal bli muligheter til det også i år. Dansekursene er tilpasset alle nivåer, så her kreves ingen forkunnskaper. Foto: Tromsø Salsaklubb
HETE TAKTER: I fjor klaffet det så bra med været at enkelte kurs ble holdt utendørs. Arrangørene håper at det skal bli muligheter til det også i år. Dansekursene er tilpasset alle nivåer, så her kreves ingen forkunnskaper. Foto: Tromsø Salsaklubb

Inviterer til dansehelg på Mestervik

BALSFJORD: Også i år gjør Tromsø Salsaklubb seg klar til å løsne på vinterstive hofter ved hjelp av heftige rytmer og dansecamp på Mestervik.

Publisert Sist oppdatert

Selv om arrangementet som går av stabelen 8. til 10. juni har tittelen The 9th Midnight Sun Salsa Camp, er det tredje gang at denne dansehelga arrangeres i Malangen, med Miljøbygget på Mestervik som base. Her kan danseglade i alle aldre og på alle nivåer se fram til ei lærerik, trivelig og sosial helg.

– Vi begynner på fredag ettermiddag og holder på til søndag ettermiddag. Dette passer for absolutt alle, og vi kommer til å kjøre kurs som er tilpasset både nybegynnere og mer øvede dansere, sier leder for Tromsø Salsaklubb, Trude Iren Hagen-Holthe.

Sist år deltok mellom 50 og 60 personer på arrangementet. Mange av deltakerne er fra Tromsø, men Hagen-Holthe håper at også folk i Balsfjord og Målselv vil hive seg med.

– De som ikke har lyst til å danse, kan nøye seg med å rigge seg til på campen og få med seg festen på lørdagskvelden. På gressbanen har vi god plass til både vogner, bobiler og telt, og det kommer garantert til å bli topp stemning, opplyser hun.

For mer detaljerte opplysninger om dansecampen, anbefaler Hagen-Holthe å søke opp salsaklubben sin facebook-side, der er det opprettet et arrangement for helga.

Ikke kun for å ha på tortillaen

Salsa er en stil og en musikkform som spilles og danses etter hvert i hele Latin-Amerika, og er også blitt populært i resten av verden, med dansekurs i forskjellige stilretninger.

Salsa betyr saus, og dansen er som navnet tilsier opprinnelig en blanding av mange danseformer. Både i dansen og musikken finner vi sterke elementer fra afrikanske røtter med innflytelse fra Spania og Frankrike – godt blandet sammen med tidligere tiders utvikling av musikk- og dansmiljøene i Karibien, særlig på Cuba.

Salsa som begrep utviklet seg i miljøet til den latinske bosetningen i New York på 1960-tallet, og beskrives ved at den består av de nevnte kubanske musikksjangre, samt innslag fra andre karibiske land, som for eksempel Puerto Rico.

Powered by Labrador CMS