FAGDAG: Tirsdag inviterer samarbeidsutvalget for landbruket i Bardu til fagdag. Klimatilpasning og foredling av engvekster er ett av temaene. (Arkivfoto: Kari Anne Skoglund)
FAGDAG: Tirsdag inviterer samarbeidsutvalget for landbruket i Bardu til fagdag. Klimatilpasning og foredling av engvekster er ett av temaene. (Arkivfoto: Kari Anne Skoglund)

Inviterer til fagdag for landbruket

BARDU: Førstkommende tirsdag inviterer samarbeidsutvalget for landbruket i Bardu til fagdag. Interesserte fra Bardu og omkringliggende kommuner kan da få faglig påfyll om blant annet klimatilpasning i landbruket.

Publisert Sist oppdatert

Leder for landbruksavdelinga i Bardu kommune, Ingeborg Nina Nygaard, forteller at samarbeidsutvalget denne gangen har fått den utflyttende bardudølen Odd Arne Rognli til å komme på besøk. Rognli er utdannet sivilagrnon fra Norges landbrukshøgskole. Han har blant annet en doktorgrad innen genetikk og planteforedling. I dag er han instituttleder ved Institutt for plantevitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

– Vi er veldig glad for å ha fått Odd Arne til å komme. Han er opprinnelig fra Bardu og kjenner godt til de klimatiske forholdene her, og vi har jo de senere årene opplevd en del overvintringsskader, sier Nygaard.

Foruten klimaendringer og utfordringer for klimatilpasning og foredling av engvekster, skal Rognli også ha et innlegg om varighet av timotei.

Viktig møteplass

Nygaard forteller at samarbeidsutvalget for landbruket i Bardu arrangerer slike fagdager nå og da. Samarbeidsutvalget består av representanter fra Bardu bondelag, Bardu skogeierlag. Bardu produsentlag Tine, Bardu sau og geit, og landbrukskontoret i Bardu kommune.

– Vi håper at flest mulig kan komme, og håper på gode diskusjoner. Denne gangen har vi invitert nabokommunene også, sier Nygaard.

Fagdagen starter midt på dagen og varer i fire timer. Dermed påpeker Nygaard at deltakerne ikke trenger å sette av en hel dag.

– Det har vist seg å være populært med disse fagdagene. Jeg tror noe av grunnen til suksessen er at vi gjør dette lokalt. I dag er det færre bønder, og da er også det sosiale viktig. Det er et poeng å komme sammen og kunne ha faglige diskusjoner også, sier hun.

Powered by Labrador CMS