MØTE: Det blir avholdt informasjonsmøte om revisjon av arealplanen på rådhuset denne uka. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
MØTE: Det blir avholdt informasjonsmøte om revisjon av arealplanen på rådhuset denne uka. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Inviterer til folkemøte på onsdag

BALSFJORD: Kommuneplanens arealdel er et viktig grunnlag for mange avgjørelser som tas i kommunen. Nå revideres den, og onsdag arrangeres det folkemøte på rådhuset for å informere om prosessen.

Publisert Sist oppdatert

Kommuneplanen består av en samfunnsdel og en arealdel. Balsfjord kommunes samfunnsdel til kommuneplanen ble vedtatt 26.09.18. Samfunnsdelen fastlegger langsiktige linjer for kommunens politikk og utvikling, og ligger til grunn for arealdisponeringen i kommunen. Nå er kommunen i gang med revisjon av arealdelen, og i den forbindelse arrangeres det et informasjonsmøte på rådhuset førstkommende onsdag.

Informasjon

Under møtet vil det bli gitt informasjon om arbeidet med revisjon av arealplanen og veiledning i hvordan grunneiere og andre kan sende inn innspill i endring av arealformål.

- Det blir et møte for alle som har interesse i tematikken. Spesielt for de som har planer om å bygge en bolig eller gjøre andre tiltak på en eiendom man har. Da må man søke om det, dersom det ikke er veldig små tiltak som skal gjøres. Da kan det være greit å vite på forhånd om området der eiendommen ligger er regulert til formålet man ønsker, og komme med innspill man har på det i forkant, forklarer planlegger i kommunen, Arne Rydningen til Nye Troms.

Han forteller at dagens arealplan ble vedtatt i 2011, og at den ligger tilgjengelig på kommunens nettsider.

- Og på møtet vil det også blitt gitt informasjon om hvordan man kan komme med innspill i etterkant av møtet, sier han.

LNFR

Han forteller at store deler av kommunen i dag er regulert til landbruks-, natur- og fritidsformål. Etter revisjonen kan noen områder i kommunen komme til å bli regulert til spredt bolig-, næring- og fritidsbebyggelse. Det er det ingen områder i kommunen som er regulert til i dag.

Sjøareal

Rydningen presiserer at det ikke kun er landareal som skal med i kommuneplanens arealdel, men også sjøareal.

- Så er målet at planen skal være klar til å bli lagt fram for politikerne i kommunestyremøtet i september. Vi ligger litt på etterskudd, men det er allerede kommer 12-15 innspill til planen, og det er positivt, sier Rydningen.

Powered by Labrador CMS