FOREDRAG: Merete Sejersted Bødtker har utforma statuen av Aase Nordmo Løvberg som står på Fossmotunet i Målselv. Nå skal kunstneren holde foredrag på Målselv bibliotek. Foto: Torbjørn Kosmo (Arkiv)
FOREDRAG: Merete Sejersted Bødtker har utforma statuen av Aase Nordmo Løvberg som står på Fossmotunet i Målselv. Nå skal kunstneren holde foredrag på Målselv bibliotek. Foto: Torbjørn Kosmo (Arkiv)

Inviterer til foredrag med kunstneren bak Aase-statuen

BARDUFOSS: Førstkommende torsdag holder kunstneren bak skulpturen av Aase Nordmo Løvberg foredrag på Målselv bibliotek. Elsa Nymo håper mange finner veien til biblioteket denne kvelden.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag den 10. oktober arrangeres temakveld på Målselv bibliotek på Istindportalen. Kunstneren bak skulpturen av Aase Nordmo Løvberg, Merete Sejersted Bødtker, kommer nemlig til Målselv for å holde foredrag. Temaet for foredraget er arbeidsprosessen bak Aase-statuen og presentasjon av andre arbeid utført av Bødtker. Det vil også være ei utstilling og presentasjon av boka som kunstneren har gitt ut. Arrangører er Kunstlaget i Målselv og Målselv bibliotek.

– Det blir servering av kaffe og te, og noe å bite i. Det er gratis inngang, forteller medlem av Kunstlaget i Målselv, Elsa Nymo.

Tre elementer

Merete Sejersted Bødtker er en norsk tegner og billedhugger fra Oslo. Da statuen av Aase Nordmo Løvberg ble avduka i fjor sommer, ble det også avlevert en relieff til menighetsrådet i Øverbygd. Nymo forteller at de nå har fått tilbud på en stein som skal hugges, som relieffen kan knyttes til. Kunstner Bødtker er også med i denne prosessen. Aase Nordmo Løvberg fra Målselv inntok de største operascener rundt om i verden.

– Vi vil gjerne at Aase skal finnes alle steder i bygda, som ho var så glad i. Øverbygd kirka var den kirka ho dro til som ung og den kirka ho sang i da ho var i Målselv. Og ho hadde sin opprinnelse på Fossmotunet, hvor deler av hennes familie kom fra, forteller Nymo.

Nymo forteller videre om planen om å sette opp bysten av Aase Nordmo Løvberg i Bardufoss sentrum. Portrettbysten var forarbeid til den store statuen som står på Fossmotunet.

– Samtidig er de ikke helt like, og de har ulike uttrykk, mener Nymo.

Samles på hotellet

Nymo forteller at i påvente av at Bardufoss hotell skal bygges ut, står bysten nå inne på hotellet.

– Det henger bilde av Aase fra åpninga av statuen i foajeen på hotellet. Vi prøver å videreføre at Bardufoss hotell skal bli et kunsthotell. Etter foredraget på biblioteket ønsker vi å samles i foajeen på hotellet. Kanskje blir det musikkinnslag av Aase Nordmo, sier Nymo.

Ifølge Nymo ønska Brødtker å komme tilbake etter avdukinga av Aase på Fossmotunet.

– Merete fikk være med på ei lita reise da ho var her i forbindelse med avdukinga i fjor. Ho ble kjent med flere medlemmer av kunstklubben, og hun syntes det var interessant. Vi avtalte at hun skulle komme tilbake og holde foredrag. Så tok jeg kontakt med biblioteket så flere kunne høre om prosessen bak statuen, forteller Nymo.

Nymo håper at mange finner veien til biblioteket torsdag kveld.

Powered by Labrador CMS