INVITERER MED PÅ TUR: Hege Gauksrud er sekretær i LHL Målselv og ønsker å få med seg folk på tur hver torsdag framover. Det er et tilbud for alle som ønsker å bevege seg og være sosiale. Foto: Nora Alette Sandberg
INVITERER MED PÅ TUR: Hege Gauksrud er sekretær i LHL Målselv og ønsker å få med seg folk på tur hver torsdag framover. Det er et tilbud for alle som ønsker å bevege seg og være sosiale. Foto: Nora Alette Sandberg

Inviterer til gåtur hver torsdag

MÅLSELV: Hver torsdag framover inviteres alle til gåtur sammen med LHL Målselv. De ønsker å tilby en sosial sammenkomst i en tid hvor det er begrenset med aktiviteter.

Publisert Sist oppdatert

Hver torsdag framover inviterer LHL Målselv til en gåtur i området rundt deres lokaler. Invitasjonen går ut til alle, uavhengig av om man er medlem eller ikke. Planen er å holde turen langs asfalterte veier. Hege Gauksrud er initiativtakeren til torsdagsturen og sekretær i LHL Målselv. Hun forteller at dette var noe hun kom til å tenke på da mange ble sittende alene som følge av koronaviruset og strenge smittevernstiltak. Hun ønsket at LHL skulle tilby en sosial sammenkomst, hvor man også kunne være i fysisk aktivitet. Resultatet er torsdagsturen, med startpunkt utenfor LHL sine lokaler på Andselv.

– Alle kan være med for den sosiale biten. Dette gjør vi for at folk kan komme seg ut og slippe å være alene, sier Gauksrud.

Turfølget har til nå variert mellom 10 og 20 personer. Gauksrud håper at enda flere blir med på tur i ukene som kommer og spår at det kommer til å bli populært utover sommeren.

Alle er velkommen

Alle som ønsker kan bli med på tur, det eneste som trengs er gode sko og skravletøy, forteller Gauksrud. Hun forteller at alle, uansett alder, er velkommen på tur. Likevel håper hun at det kan vekke spesiell interesse hos yngre. Snittalderen på medlemmene i LHL Målselv er cirka 70 år, og Gauksrud håper at torsdagsturen også friste for 50-åringer.

Velger turmål sammen

– Turen blir til mens vi går, forteller hun.

På forhånd er det ikke bestemt hvor turen går. Det er opp til turfølge å komme med forslag, og kommer det ingen forslag er det Gauksrud som viser vei. Sist torsdag gikk turen til parken i Andselv og tilbake. Folk gikk i sitt tempo, og noen valgte å gå litt lenger enn det som er utgangspunktet. Gauksrud mener at det viktigste er å komme seg ut og møte folk, ikke hvor langt man går.

– Vi går så langt vi orker, legger hun til.

Etter turen samles alle utenfor LHL sine lokaler og har det sosialt.

Aktuelt med flere turer

Torsdagsturen er tenkt til å være langs asfalten. Viser det seg at dette blir populært ser Gauksrud for seg å kunne tilby søndagsturer også. Da håper hun på å kunne ta med folk i skog og mark.

– Jeg elsker å gå på fjellet og håper å gå toppturer på søndagsturen, sier Gauksrud, og forklarer at det også skal være turer tilpasset alle nivåer.

Powered by Labrador CMS