HØY KINOFREKVENS: De to førstkommende helgene blir det en høy frekvens av kinofilmer hos Heggelia kino. På søndag byr de på fem gratis halloween-filmer, mens de arrangerer Den store kinodagen lørdagen etter.
HØY KINOFREKVENS: De to førstkommende helgene blir det en høy frekvens av kinofilmer hos Heggelia kino. På søndag byr de på fem gratis halloween-filmer, mens de arrangerer Den store kinodagen lørdagen etter.

Inviterer til Halloween-kino

MÅLSELV: De neste helgene blir det hektisk hos Heggelia kino. Da blir kinotilbudet bredere og rimeligere enn vanlig.

Publisert Sist oppdatert

Først ut er ei halloween-satsing som kinoen i Istindportalen i Heggelia byr på. Søndag 29. oktober byr kinoen på fem skumle filmer gratis. De starter med «Hotell Transylvania», en film også de minste kinogjengerne kan se. Neste film ut er en førpremiere og heter «Rom 213». De neste filmene er ikke like barnevennlig. Videre kommer publikumsfavoritten «Annabelle 2», grøsseren «Huset», før de avslutter med en ny førpremiere.

– Dette er et tiltak som vi har tilbudt soldatene i noen år, og nå ønsker vi å åpne det for hele befolkninga. Vi ønsker oss fulle kinosaler, og vi håper at folk ønsker å benytte seg av tilbudet. Blir det en suksess, vil vi vurdere det å gjøre det til en tradisjon, sier velferdsoffiser og kinosjef Vidar Fagerli.

Førpremierebesøk

Nå skal det sies at selve halloween ikke er før på tirsdag, men kinoen har valgt å legge arrangementet til en helgedag. Når de inviterer til en gratis førpremiere av den norske filmen «Juleblod», er det mer enn filmen som vises. I forkant av kinovisninga kan en nemlig møte skuespillere og regissøren av filmen. Før publikum får se filmen, skal regissør Reinert Kiil presentere filmen, og skuespilleren Sindre Olav Fredriksen og Marte Sætran vil gi innblikk og «fun facts» fra innspillinga. «Juleblod» har hatt en malangsværing bak kamera, og han heter Benjamin Mosli.

– «Juleblod» er en film som vi kan sammenligne med Wirkolas «Død snø». Det blir en førpremiere med kjente folk som har vært med å laget filmen, til stede, og det håper og tror vi blir artige innblikk i hvordan den ble til, forteller han.

Den store kinodagen

Men det er sannelig ikke bare halloween-helga det blir mye spenning og aktiviteter på kinoen. Den store kinodagen går da av stabelen, og det gjør det i hele landet. Lørdag 4. november blir hele 14 filmer satt opp i storsalen og i Blackbox, og samtlige går for halv pris. På plakaten befinner det seg førpremierer, aktuelle kinofilmer og filmer som har gått tidligere i høst. I fjor satte Heggelia kino besøksrekord og var den kinoen i Troms med best besøk under Den store kinodagen.

– I år har mange soldater perm mens Den store kinodagen blir avhold, så det spørs om det blir ny besøksrekord i år. Men vi håper at mange fra sivilbefolkningen kommer, og vi ønsker oss svært gjerne fulle kinosalen under Den store kinodagen, sier Fagerli.

I år er det 30 år siden arrangementet Den store kinodagen ble arrangert for første gang, og det vil merkes for publikum at det er et jubileum.

– Det vil bli markert, og vi vil by på noen overraskelser i løpet av dagen, sier han.

Powered by Labrador CMS