GLEDER SEG: Denne gjengen gleder seg til liv og røre i Istindportalen på lørdag, og håper mange kommer innom. F.v.: Vidar Fagerli, Marit Lund Myklevold, Gunda Horn, Monica Karlstad, Asbjørg Utby, Monica Stenbakken, Marita Hagensen og Magnus Westgård. Foto: Malin Cerense Straumsnes
GLEDER SEG: Denne gjengen gleder seg til liv og røre i Istindportalen på lørdag, og håper mange kommer innom. F.v.: Vidar Fagerli, Marit Lund Myklevold, Gunda Horn, Monica Karlstad, Asbjørg Utby, Monica Stenbakken, Marita Hagensen og Magnus Westgård. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Inviterer til lek og moro på Istindportalen

HEGGELIA: Lørdag braker det løs med åpen dag på Istindportalen. Da kan små og store ha det moro med alt fra klatring til marsipanverksted.

Publisert Sist oppdatert

Istindportalen huser mange aktører, og lørdag slår de fleste seg sammen for å skape en morsom dag for familien – helt gratis. Midt på dagen åpner de dørene for store og små.

– Vi er mange på huset, og til sammen har vi mye å by på. Vi vil vise fram huset vårt og alt vi har her, sier husleder Marita Hagensen.

Lørdag får alle barn som kommer innom, muligheten til å være både aktive og kreative. Monica Stenbakken fra kultur og idrett i Målselv kommune vil stå klar til å ta imot ivrige klatrere i klatreveggen. Her kan både barn og voksne prøve seg. Det eneste kriteriet er at man får på seg klatresela. BUA stiller blant annet med hoppesklie og bungee run i gymsalen. Bungee run ligner på et hoppeslott, men her skal man festes til et strikk og prøve å springe over til motsatt side. BUA stiller også med en spesiell person som har blitt ganske kjent i Målselv.

– Klovnen Cathrine kommer med maling, glitter og ablegøyer, sier Hagensen.

Astroshow

For de litt større barna er biblioteket stedet å være et par timer etter at Istindportalen har åpnet dørene. Biblioteksjef Rita Kramvig har sørget for at astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard og Sci fi-forfatter Anne Mette Sannes kommer for å gi et spennende innblikk i verdensrommet. Røed Ødegaard har flere ganger vært på TV og entusiastisk fortalt om himmelfenomener vi har opplevd. Denne entusiasmen tar han med seg når han og Sannes skal presentere fenomener i verdensrommet og se fram i tid til et verdensrom med romheiser, store romstasjoner og baser på andre planeter. Publikum får også holde ekte steiner fra verdensrommet. Kulturskolen stiller også med flere spennende aktiviteter.

– Vi skal ha ulike verksteder som viser hva vi har å tilby på kulturskolen. Det blir marsipanverksted, teaterverksted og musikkverksted, sier Monica Karlstad.

Det er drop in på verkstedene, så alle kan komme innom når det passer dem. Billettskranken kommer også til å være åpen for de som ønsker å kjøpe billetter til noen av høstens arrangementer i Istindportalen.

Thaimat og kino

Med så mye å gjøre, kan det bli en lang dag i Heggelia. Kantina stiller derfor med variert mat til familievennlig pris. I tillegg til det de vanligvis serverer, blir det thaibuffet og pizzastykker.

– Så kan man også kjøpe hjemmebakt eplekake med iskrem, frister Gunda Horn, også kjent som kantine-Gunda.

Siden kantina er plassert midt i huset, er nok hun den som får best inntrykk av hvor mye folk det er.

– Det har vært kjempegodt oppmøte tidligere, det har vært utrolig mye folk, sier Horn.

Mot slutten av arrangementet inviterer velferden til to gratis filmvisninger. Den første filmen er Karsten og Petra på skattejakt, og den siste filmen er De Utrolige 2. Lørdag er med andre ord duket for en heldagsutflukt for hele familien, og store og små ønskes velkomne.

– Det er duka for en trivelig dag. Vi gleder oss, kom, oppfordrer Asbjørg Utby fra kulturskolen.

Powered by Labrador CMS