BYR PÅ LOKAL OG TRADISJONSRIK MAT: Daglig leder i Aurora park, Reidun Traasdahl Nilsen, håper på godt med matnysgjerrige besøkende under helgas matmarked i det tidligere Blånisselandet. Foto: Kari Anne Skoglund
BYR PÅ LOKAL OG TRADISJONSRIK MAT: Daglig leder i Aurora park, Reidun Traasdahl Nilsen, håper på godt med matnysgjerrige besøkende under helgas matmarked i det tidligere Blånisselandet. Foto: Kari Anne Skoglund

Inviterer til matmarked

FJELLANDSBYEN: Lørdag inviterer Aurora park i Målselv fjellandsby til matmarked med lokalt tilsnitt.

Publisert Sist oppdatert

Mat bygget på lokale tradisjoner og råvarer er stikkordet for matmarkedet som Aurora park byr på førstkommende lørdag. Huset som tidligere huset Blånisselandet, mener daglig leder Reidun Traasdahl Nilsen passer perfekt til å ha markeder i. Siden hun kjøpet det tidligere Blånisselandet på denne tida i fjor, har hun og hennes hjelpere forberedt huset og området rundt på å ta imot vinterturister, kursdeltakere og andre besøkende. Puben er blitt tatt i bruk, og kafeen har vært åpen flere ganger. Nå skal det bli benyttet til et marked for første gang.

– Jeg håper at det kommer godt med besøkende som har lyst å smake og kjøpe lokal gourmetmat og drikke. Planen er at vi skal ha en butikk med lokal mat her, en liten lokal «Eide handel». De som er representert på markedet, håper jeg også vi kan selge varene til i den framtidige butikken, forteller hun.

Lokal mat med historie

På markedet lørdag blir det mulighet til å kjøpe produkter hos utstillerne og å få seg lunsj basert på produktene hun mer enn gjerne snakker varmt om. Hjerttind Rein AS kommer fra Andsvatnet i Sørreisa og tar med seg hele produktutvalget sitt til markedet. Eirik Willmann Østrings Målselvmat fra Kjerresnes skal også være godt representert, og han tar med seg en egen kokk. Dermed skal det være mulig å få smake bearbeidede råvarer. Noe å drikke til er viktig, og det byr det lokale ølbryggeriet Senja handbryggeri på. Det er ikke uten grunn at disse tre aktørene blir viktige bidragsytere på matmarkedet.

– Dette er aktører jeg ønsker å jobbe videre med, og som jeg håper vi kan få til et videre samarbeid med. Jeg håper vi kan selge produktene deres i lokalmatbutikken her, og dette er den typen lokal mat og matprodukter som jeg håper vi kan benytte når vi skal servere mat til gjester, enten det er turister, kursgjester eller noen som ønsker å spise søndagsmiddagen her, forteller hun.

Noe søtt til kaffen må også til, og den oppgaven får lefsene til lefsedamene Jenny og Inger fra Målselv.

– Når jeg tenker lokal mat, kultur og mattradisjoner, mener jeg at vi må omfavne hele Midt-Troms. Lokal mat byr på både ny og gammel historiefortelling, og det er viktig for oss, forteller hun.

Satser på markeder

Markeder som dette vil bli et av beinene Aurora park vil stå på. I tillegg til at det er blitt tilrettelagt for kursvirksomhet og ulike sammenkomster, forbereder Nilsen seg på vinterturistsesongen. Men det er like viktig å kunne gi et tilbud som også lokalbefolkningen og hyttefolket i Fjellandsbyen ønsker å besøke. Der spiller markedene en viktig rolle.

– Hvis folk har forslag til andre ting vi kan ha marked på, gjerne med et tilsnitt som gjør at vi kan trekke folk fra hele landet til, så si ifra. Vi trenger hjelp til å klekke ut lure ideer her. Det neste markedet blir et julemarked, forteller hun.

Etter planen skal det bli arrangert 19. november.

– Rundhaugmartna’n er viktig for oss, og det vil vi heine om. Dette blir et helt annet julemarked, sier hun.

Powered by Labrador CMS