INVITERER TIL KURS: Den 2. juni arrangerer Viken senter et miniseminar spesielt myntet på helsesøstre, psykiatritjenesten og asylmottak i kommunene. Arkivfoto: Terje Tverås.
INVITERER TIL KURS: Den 2. juni arrangerer Viken senter et miniseminar spesielt myntet på helsesøstre, psykiatritjenesten og asylmottak i kommunene. Arkivfoto: Terje Tverås.

Inviterer til miniseminar

BARDU: Viken senter feirer tiårsjubileum i år, og det feires med flere ulike arrangementer. Ett av arrangementene er et gratis miniseminar i regi av traumeteamet.

Publisert Sist oppdatert

Seminaret er rettet mot helsesøstre, psykiatritjeneste og ansatte på asylmottak, og holdes den 2. juni på Viken senter. Tema for seminaret er blant annet arbeid med mennesker som har relasjonstraumer fra tidlige barneår. Dette kan handle om overgrepsproblematikk, psykisk og fysisk vold eller omsorgssvikt. Videre vil det bli gitt innføring i hva posttraumatisk stresslidelse er, samt forståelse og teknikker som kan hjelpe folk som møter mennesker med traumer i sitt arbeid. Seminaret har fått den talende tittelen «Nei, du er ikke hysterisk, det er bare kroppen som passer på».

Ti år med psykisk helse

Viken senter for psykiatri og sjelesorg åpnet i 2006 og jubilerer i år. Dette skal markeres den 1. september med blant annet åpen dag på Viken senter. Men det blir også flere andre arrangementer. Foruten miniseminaret den 2. juni, blir det også blant annet et arrangement i oktober rettet mot skoleelever i barne- og ungdomsskole, samt ett for lærere i skolen. Dette miniseminaret har fått tittelen «Fordi livet forandrer seg». I slutten av oktober blir det jubileumskonferanse der målgruppa først og fremst er helsearbeidere i psykisk helse samt kirkelige ansatte. Dermed ligger det an til et rikholdig program i månedene framover i jubileumsåret.

Powered by Labrador CMS