DE GRÅ: Torsdag kan du blant annet stifte nærmere bekjentskap med «de grå» menn som stjeler menneskenes tid. (Foto: Monica Karlstad)
DE GRÅ: Torsdag kan du blant annet stifte nærmere bekjentskap med «de grå» menn som stjeler menneskenes tid. (Foto: Monica Karlstad)

Inviterer til mystisk forestilling

MÅLSELV: Torsdag inviterer Kulturskolen i Målselv til teaterforestilling i Istindportalen. «Momo eller kampen om tiden» er en mystisk fortelling om tidstyveri.

Publisert Sist oppdatert

Teaterlærer ved Kulturskolen i Målselv, Monica Karlstad, kan fortelle at det i tillegg til ungdomsteaterets skuespillere skal være animasjoner og stillfoto­grafier i bakgrunnen som løfter historia og setter stemninga. Fantasyfortellinga «Momo eller kampen om tiden» er bygget på Michael Endes bok fra 1973, men tematikken er fortsatt like aktuell.

– Det handler om tidstyveri, som er lett oversettelig til vårt eget samfunn. Det er litt mystisk, for man leter etter dem som er tidstyver i samfunnet, sier Karl­stad.

Tidstyvene er personifisert som «de grå», og publikum vil få stifte bekjentskap med dem i løpet av forestillinga.

Ungdomssamarbeid

Det er ungdomsteateret selv som har vært med på å plukke ut tematikken for årets forestilling, og øvingene har pågått ukentlig siden september. Elevene har også bidratt i regiarbeidet, og Karlstad har fått med seg tidligere kulturskoleelev Marie Jenssen til å hjelpe til. Animasjoner, stillfotografier og plakat er laget av to elever på skolested Høgtun. I tillegg bruker de fire yngre skue­spillere fra kulturskoletilbudet Musikkverksted på Olsborg i selve teaterstykket.

– Det har vært et vellykket samarbeid, og det har vært fint å jobbe så nært ungdommene, sier Karlstad.

Ungdomsteateret består av elleve gutter og jenter i alderen 12 til 18 år, som skal dramatisere historia om jenta Momo som oppdager at det finnes en hær av grå menn som stjeler menneskenes tid. Ved hjelp av Mester Hora og den magiske skilpadden Kassio­peia skal hun redde verden slik at menneskene igjen kan få eie sin egen tid.

– Vi håper mange kommer, og jeg vil oppfordre også dem som ikke kjenner skuespillerne og kulturskolen, til å komme. Både tematikken og teateret vil gi tilknytning til flere, sier Karlstad.

Powered by Labrador CMS