NÆRINGSUTVIKLING: Landbruk Nord ønsker å hjelpe bønder til å tenke nytt om gårdsdrift. I den forbindelse inviteres det til informasjonsmøte om næringsutvikling på gården. (Illustrasjonsfoto)
NÆRINGSUTVIKLING: Landbruk Nord ønsker å hjelpe bønder til å tenke nytt om gårdsdrift. I den forbindelse inviteres det til informasjonsmøte om næringsutvikling på gården. (Illustrasjonsfoto)

Inviterer til Næringsutvikling på gården

BALSFJORD: I neste uke er det klart for åpent informasjonsmøte om Næringsutvikling på gården. Der kan bønder få hjelp til å se på gårdsdrifta med nye og friske øyne.

Publisert Sist oppdatert

Nå er det klart for en ny runde med Næringsutvikling på gården, og Landbruk Nord oppfordrer alle interesserte bønder til å komme på informasjonsmøte førstkommende mandag.

– Det er et møte og et opplegg som passer for alle som har gård eller skal overta en gård, og kanskje spesielt godt for alle som er helt nye bønder, sier Anne-Kariin Staff hos Landruk Nord.

Opplæringsprogram

Næringsutvikling på gården er et opplæringsprogram rettet mot bønder Det er utviklet av Norsk Landbruksrådgiving og Norges Vel. Målet med opplæringsprogrammet er å gi en helhetsforståelse for hvordan en kan utvikle gården ut fra markeds- og bedriftsøkonomisk helhetstenkning.

– Vi har kjørt noen runder med dette opplegget allerede her i Balsfjord. Dette blir tredje gangen. De to første gangene har det vært ganske populært. Første gangen tror jeg vi hadde åtte gårder med, og sist gang var det vel seks, sier Staff.

Hun forteller at informasjonsmøtet på mandag er et åpent og helt uforpliktende møte, der man kan komme for å høre mer om hva Næringsutvikling på gården er for noe.

– Og om interessen er der, så kan vi gå i gang med kurs på nyåret. Det betyr at vi kan avslutte i god tid før våronna, sier Staff til Nye Troms.

Nye øyne

Hun forteller at kursholderne som kommer oppover for kurset har god erfaring i å hjelpe bønder som ønsker å utvikle gårdsdrifta si.

– Man får mye hjelp til å sortere, og får hjelp til å finne ut hvilken løype man skal gå. Du får hjelp til å se hvor du gjør det bra og hva du trenger hjelp til, slik at du får et litt nytt perspektiv på ting, sier Staff.

Alle som er med videre til kurset i januar får hjelp til å utvikle en forretningsplan i løpet av kurset. Dette kan være en forretningsplan for den ordinære gårdsdrifta, eller en forretningsplan dersom man ønsker å utvide med turisme eller noe annet spennende på gården.

– Og en slik forretningsplan er kjempefin å ha når man skal søke om finansiering til den næringsutviklinga man ønsker å bedrive, sier Staff.

Powered by Labrador CMS