TEMAKVELD: Rita Kramvig inviterer til temakveld på Målselv bibliotek med tema 'høysensitive barn'. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs
TEMAKVELD: Rita Kramvig inviterer til temakveld på Målselv bibliotek med tema "høysensitive barn". Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs

Inviterer til temakveld om «høysensitive barn»

BARDUFOSS: Torsdag den 17.oktober er det temakveld på Målselv bibliotek på Istindportalen. Birte Svatun kommer og skal snakke om «høysensitive barn».

Publisert Sist oppdatert

Regionalt biblioteksamarbeid i Midt Troms arrangerer en årlig turne i hele regionen med ulike målgrupper. I år er det Birte Svatun som er på turne i Midt-Troms. På dagtid har utvalgte skoler og klasser fått tilbud om besøk. På kvelden er det temakveld med tema "høysensitive barn" i de ulike kommunene hun besøker. Tidligere har blant anna blogger og forfatter Linnéa Myhre vært foredragsholder under den årlige regionale turneen.

- Det blir spennende og interessant, sier turneansvarlig i Regionalt biblioteksamarbeid i Midt Troms, Rita Kramvig.

Skrevet en rekke fagbøker

Birte Svatun er forfatter, journalist og lærer. Hun tar utgangspunkt i hverdagssituasjoner i barnehagen, skolen og hjemme. Hun har skrevet en rekke fagbøker for både barn og voksen, og har tidligere jobba 10 år som journalist i NRK Radio. I 2017 ga hun ut boka «Høysensitive barn i barnehagen og hjemme». Kramvig forteller at boka er på biblioteket i Målselv. På temakvelden skal Svatun ta opp spørsmål om hva "høysensitivitet" er, og hva som kjennetegner personlighetstrekket. I tillegg er tema hvordan de voksne kan møte de særlige sensitive barna på best mulig måte, og hvordan de voksne kan legge til rette for at barna utvikler god selvfølelse.

- Etter foredraget blir det rom for spørsmål, diskusjon og deling av erfaringer. Inngang er gratis og det er muligheter for kjøp av kaffe og te, forteller Kramvig.

Målgruppa er særlig foreldre, lærere, og pedagoger i barnehager. Kramvig håper mange tar turen innom Målselv bibliotek denne kvelden.

Skolebesøk

Mandag 7.oktober var Svatun i Bardu kommune, og på biblioteket der. I Målselv er det Karlstad skole som får besøk av Svatun. Der skal hun den 17.oktober snakke med barna om barnebøkene hun har skrevet. I pressemeldinga står det at Svatun skal lese fra boka «Hva er følelser», og snakke med barna om de ganger de har vært skikkelig sint, skikkelig lei seg og jublende glad.

- Følelser er en stor del av det å være menneske. Det er jammen bra de har navn så vi kan snakke om dem, skriver Svatun i pressemeldinga.

I tillegg skal Svatun snakke med barna om temaet som hun behandler i boka si «Rett eller galt». I pressemeldinga står det at Svatun vil spørre barna om man alltid skal si det som er sant. I tillegg vil hun spørre barna:

- Og om noen biter deg, er det greit at du biter tilbake?

Powered by Labrador CMS