LITT IRRITERT: Susann Bjørnsen svømte godt i Stavanger, men irriterer seg over små hunderdeler som kostet henne bestemannspremien i stevnet. Foto: Bjørn Wigdel, Nordsjøstevnet
LITT IRRITERT: Susann Bjørnsen svømte godt i Stavanger, men irriterer seg over små hunderdeler som kostet henne bestemannspremien i stevnet. Foto: Bjørn Wigdel, Nordsjøstevnet

Irriterte seg over tapt premie

BARDU/STAVANGER: Susann Bjørnsen viste solid form og vant flere øvelser under Nordsjøstevnet. Det irriterte henne likevel å gå glipp av den største premien med minst mulig margin.

Publisert Sist oppdatert

Bestemannspremien i Nordsjøstevnet har Susann Bjørnsen aldri klart å få med seg hjem fra Stavanger svømmehall. Hun har vært nære på mange ganger, men så nære som hun var denne gang, er det nesten ikke mulig å komme. Hun tapte 10 000 kroner i rene penger og ei klokke til en verdi av 16 000 kroner med noen få hundredelers margin. For der Susann oppnådde 841 poeng på den såkalte FINA-skalaen for sitt beste resultat, klarte tyske Nina Kost 845 poeng for sitt beste resultat som hun oppnådde på 100 meter fri. De fire poengene utgjør bare noen få hundredeler i det våte element på de korteste distansene.

– Jeg er fornøyd med helga og de aller fleste prestasjonene, men det irriterer meg veldig at jeg mistet den største premien med så liten margin, sier Susann Bjørnsen.

Norsk rekord

Hun satte norsk rekord på 50 meter fri fredag kveld da hun senket sin egen rekord fra 24,76 og til 24,62. På 50 meter bryst perset hun med å vinne distansen på 30,65, mens hun også satte ny bestenotering på 100 meter medley. På 100 fri var hun like over egen bestenotering. Det var på denne distansen at tyske Kost var best og sikret seg bestemannspremien på.

– Selv om jeg kan dra hjem med noen tusen i premiepenger, er det surt å være så nært – igjen – uten å klare å vinne den, sier Susann Bjørnsen.

Flere VM-distanser

Hun er minst fornøyd med fridistansen over 100 meter og er mest overrasket over at det gikk så fort unna på superfinalen på 50 meter bryst. Det gikk så fort unna at landslagssjef Petter Løvberg vil at Bardu-jenta også går for denne distansen under verdensmesterskapet i Windsor i Canada i starten av desember. Løvberg signaliserte i helga overfor Susann at han ønsker henne med på både 50 og 100 meter bryst, samt 100 meter medley i tillegg til hennes beste distanser, 50 og 100 meter fri.

– Jeg må diskutere med treneren min i Bergen om det er mulig og om det er lurt. Fordelen med flere øvelser kan være at det er flere øvelser å holde seg i gang på, men det kan også bli et for tøft program. Vi får se hva vi finner ut av, sier Susann Bjørnsen.

Trives i Stavanger

Hun har alltid likt seg godt i Stavanger svømmehall, og derfor har hun levert godt under hvert eneste Nordsjøstevnet. Nå skal svømmehallen i Stavanger renoveres, og dermed blir Nordsjøstevnet både i 2017 og 2018 arrangert i Kristiansand. Det betyr at neste sjanse i favorittbassenget i Stavanger ikke byr seg før i 2019. Og da er et sommer-OL i Tokyo i 2020 bare året unna.

– Det kan jo være en god motivasjon å ha det å se fram mot da, smiler Susann.

Semifinaledrøm

Men aller først er det kortbane-VM i Canada. Dit skal Susann sammen med fire andre norske svømmere. Til nå har hun hatt en ganske tung treningsperiode, og det var derfor ikke en Susann i sin beste form som konkurrerte i helga. Nå skal hun trene mer spesifikt fram mot mesterskapet der, og forberedelsene blir gjort hjemme i Bergen. Målet blir først og fremst å sette nye bestenoteringer, men hun innrømmer at en semifinaleplass hadde vært noe å sette på egen svømme-CV.

– Det er klart det hadde vært stort å klare det, men vi får se. Jeg skal gjøre mitt for å være best mulig klar til VM, sier Susann Bjørnsen.

Fornøyd med det meste under helgas stevne. Unntatt en tapt bestemannspremie.

Powered by Labrador CMS