BYGGER FOR 50 ELEVER: Fylkesbyggesjef Jan Inge Hille tror at Bardufoss videregående skoles internat på Rustahøgda vil få en størrelse på 1500-2000 kvadratmeter. Foto: Morten Kasbergsen (arkiv)
BYGGER FOR 50 ELEVER: Fylkesbyggesjef Jan Inge Hille tror at Bardufoss videregående skoles internat på Rustahøgda vil få en størrelse på 1500-2000 kvadratmeter. Foto: Morten Kasbergsen (arkiv)

Jan Inge tror på nytt internat i 2021

MÅLSELV: Bygginga av internatet på Rustahøgda vil tidligst starte om ett års tid. Ifølge fylkesbyggesjef Jan Inge Hille vil byggeprosjektet vil bli sendt ut på anbud våren 2020.

Publisert Sist oppdatert

Troms fylkeskommune har for lengst vedtatt å bruke 74 millioner kroner på å bygge et internat med 50 boenheter mellom Ole Reistads vei og Bardufosstun. Målselv kommune har også vedtatt at fylkeskommunen skal få kjøpe den kommunale tomta for 1 krone. Nå pågår arbeidet med sende forprosjektet på internatet ut på anbud.

- Vi håper å få forprosjektet ut på anbud i løpet av høsten. I forprosjektet må vi knytte til oss en arkitekt og noen rådgivere, slik at vi får laget tegninger og gjort det øvrige som trengs for å legge bygginga av internatet ut på anbud, forteller Jan Inge Hille.

I forprosjektet må eksempelvis grunnen i det aktuelle området sjekkes ut for å kartlegge om det er mye fjell eller mye løsmasser, slik at entreprenøren vet hva han vil møte når byggearbeidene starter.

1500-2000 kvm

For øyeblikket jobber Bardufoss videregående skole med å definere innholdet i internatet som skal bygges. På fagspråket kalles det å utarbeide et funksjons- og arealprogram.

- Skolen må tenke gjennom hva den trenger for å drive et internat. Det er tross alt ikke bare snakk om å bygge rom til elevene. Behovet for blant annet fellesrom, vaskeri og trimrom må kartlegges. Det må også være personalrom hvis det er noen ansatte som skal jobbe der, sier fylkesbyggesjefen.

Det skal ikke være noe stort kjøkken i internatet fordi beboerne skal spise på skolen, men hvis det skal bo folk på internatet i helgene, må de kunne ordne mat til seg selv. Eiendomsavdelinga i fylkeskommunen skal om 14 dager ha et møte med Bardufoss videregående skole for å diskutere funksjons- og arealprogrammet.

- 1500 til 2000 kvadratmeter er en realistisk størrelse på internatbygget. Det blir sannsynligvis i to etasjer fordi terrenget skrår. I tillegg må vi ta høyde for at bygget må kunne utvides på et senere tidspunkt hvis det er behov for flere elevhybler, beretter Hille.

Trenger målebrev og skjøte

Fylkeskommunen har hatt møte med Målselv kommune, og kommunen er i prosess med å gjøre tomta klar for utbygginga. Fylkeskommunen har ennå ikke formelt kjøpt tomta, men det vil bli gjort så snart det foreligger et målebrev og et skjøte. Jan Inge Hille tror ikke skiløypa i området, som er godkjent av det internasjonale skiforbundet (FIS), vil skape problemer for internatbygginga.

- Kommunen sier at de har kontroll på FIS-løypa, og da stoler vi på det, sier han.

Fylkesbyggesjefen tror ikke byggeprosjektet vil bli lagt ut på anbud før godt ut på vårparten 2020 med byggestart tidlig på høsten samme år. Hvis det skjer, ser han for seg at internatet kan stå ferdig til bruk høsten 2021. Fram til da må de langveisfarende elevene på Bardufoss videregående skole bo på internatet ved gammelskolen.

Powered by Labrador CMS