Lagmannsretten forkastet anken:

FORNØYD: Konstituert rådmann Einar Nøstvik Guleng er glad for at Hålogaland lagmannsrett har avvist anken fra BMS, og at saken mellom selskapet og kommunen dermed er avsluttet. Arkivfoto
FORNØYD: Konstituert rådmann Einar Nøstvik Guleng er glad for at Hålogaland lagmannsrett har avvist anken fra BMS, og at saken mellom selskapet og kommunen dermed er avsluttet. Arkivfoto

– Jeg er glad for dommen

BALSFJORD: Hålogaland lagmannsrett har forkastet anken i saken om tildeling av veivedlikeholdskontrakter i Balsfjord.

Publisert Sist oppdatert

Det var i fjor sommer at Balsfjord Maskin og Servicetjeneste AS (BMS) stevna Balsfjord kommune for retten, etter å ha fått sitt tilbud på vintervedlikehold på åtte roder avvist av kommunen. Det har vært mye støy etter at kommunen tildelte anbudene i mars 2018, og etter klagefristen hadde kommunen fått fire klager. Flere klaget på BMS sitt tilbud som hadde forbehold om at anbudet gjaldt for åtte av de 13 utlyste rodene. Etter å ha fått juridisk veiledning avviste Balsfjord kommune entreprenørens anbud. BMS valgte å stevne Balsfjord kommune for retten da de mener avvisninga av tilbudet deres er i strid med forskrift om offentlige anskaffelser.

Anken avvist

Dommen i tingretten kom i januar i år, og den slo fast at BMS burde ha forstått av konkurransegrunnlaget at det var krav om at det ble levert tilbud for hver enkelt rode for seg. BMS ble dermed i januar dømt til å betale kommunens saksomkostninger på nærmere 200 000 kroner. BMS anket saken, og ankeforhandlingen ble holdt i Tromsø 5. og 6. september. Lagmannsretten skulle altså ta stilling til om det var om kommunen hadde plikt eller rett til å avvise tilbudet fra BMS i henhold til anskaffelsesforskriftens bestemmelser. BMS har anført at anbudsdokumentene fra kommunen må forstås slik at det var anledning til å gi tilbud på blokker av roder, som kommunen da var pliktet til å vurdere samlet. Lagmannsretten har, etter en gjennomgang av anbudsdokumentasjonen, landet på at de ikke er enige i dette. BMS sin anke er avvist, og bedriften må betale kommunen sakskostnader på 186 468 kroner.

Føles greit

Konstituert rådmann i Balsfjord, Einar Nøstvik Guleng, forteller at han er glad for at anken har blitt avvist.

- Ja, jeg er glad for dommen og mener at den er rett, sier Guleng.

Han mener også at avvisninga av anken er en bekreftelse for kommunen på at de har gjort ting riktig og innenfor lovverket.

- Det føles veldig greit. Det viser at vi over tid har ervervet ganske god kompetanse på dette, og jeg mener at det egentlig er et veldig enkelt spørsmål, sier han.

Powered by Labrador CMS