Håper å åpne Moan bad mandag:

GLEDELIG NYHET: Vigdis Løvmo er administrativ leder ved Moan bad. For tiden er hun langtidssykemeldt. Her i samtale med driftstekniker Einar Heim. Hun er glad for at bassenget snart vil være åpent for alle igjen. Arkivfoto: Leif A. Stensland
GLEDELIG NYHET: Vigdis Løvmo er administrativ leder ved Moan bad. For tiden er hun langtidssykemeldt. Her i samtale med driftstekniker Einar Heim. Hun er glad for at bassenget snart vil være åpent for alle igjen. Arkivfoto: Leif A. Stensland

– Jeg er kjempehappy

BALSFJORD: De som har savna å plaske i bassenget på Storsteinnes, kan mest sannsynlig gjøre det igjen fra mandag av.

Publisert Sist oppdatert

Moan bad har holdt stengt i januar. Årsaken er en pågående konflikt mellom de ansatte og Balsfjord kommune. Badevakter forteller at de ikke vet om de skal holde åpent eller ikke. De får ikke vaktlister og kommunikasjonen med ledelsen er ikke bare dårlig – men mangelfull og ufullstendig.

I et skriv fra kommunen har badevaktene fått beskjed om at ledelsen vurderer å gjøre badevaktjobben om til en hel stilling, slik at man kun har en person som går alle kveldsvaktene – og som eventuelt tar seg av renholdet i tillegg. Det gjør at vaktene føler seg presset ut av jobbene sine.

Men nå det går mot bedring – i alle fall på kort sikt, skal vi tro enhetsleder Svein Kristian Pettersen.

– Vi stengte fordi vi mangla folk. Nå ser det ut som den ene badevakta er tilbake på jobb mandag, så vi håper å åpne da. Det vil bli annonsert på hjemmesiden vår, sier han.

Ønsker å jobbe

Vigdis Løvmo er administrativ leder for Moan bad og for tiden langtidssykemeldt. Hun ble gledelig overraska over nyheten – som hun fikk overrakt via Nye Troms.

– Det er jeg kjempehappy for. Det er kjempebra, sier hun.

Løvmo ønsker å understreke at badevaktene hele veien har vært innstilt på å jobbe – det er kun kommunikasjonen med ledelsen de har reagert på.

– Det står ikke på viljen. Men det har vært store problemer med organiseringa og uavklart hvem som har ansvaret. Dermed har det blitt vanskelig, sier hun.

Enhetsleder Svein Kristian Pettersen har uttalt at det er langtidssykemeldte Løvmos ansvar å lage vaktlister for badevaktene. Noe som viste seg å ikke stemme. I mellomtiden så har de resterende badevaktene avtalt seg mellom – på ei gruppe de har opprettet på Facebook. Samtidig har de bedt om hjelp fra kommunen, uten å få verken det eller svar på henvendelsene sine.

Har ikke permittert

Etter at Nye Troms kontakta Pettersen i forrige uke, så fikk de ansatte ved Moan bad en epost hvor de ble informert om at bassenget ville holde stengt ettermiddager og kvelder framover på ubestemt tid.

«Det betyr at alle badevakter sannsynligvis blir permittert inntil situasjonen er avklart», skrev enhetslederen i eposten.

Men noen permittering har foreløpig ikke funnet sted.

– Permittering ville skje dersom vi ikke fikk tak i badevakter. Men nå skal en av dem være tilbake igjen fredag. Så dermed er ingen permitterte, sier Pettersen.

Ikke i mål

Han forteller at ledelsen fortsatt ikke er i mål med omorganiseringen av badet.

– Kan dere love at badet holder åpent framover nå?

– Situasjonen er ikke endra foreløpig. Så det er vanskelig å svare på. Vi håper og prøver i det lengste å holde åpent så lenge som mulig, sier han.

– Er det fortsatt aktuelt å finne en person som kan ta hele jobben?

– Ja, sier Pettersen og drar på det.

– Jeg kan ikke forskuttere hva som vil skje, men det er ei mulighet vi vurderer. Vi vurderer flere. En mulighet er å fortsette som før med de vi har, men da må vi ha ei stabil drift. Det er alfa og omega, sier han.

Powered by Labrador CMS