Presidenten kom på besøk til Målselv Røde Kors:

BESØKTE MÅLSELV: Presidenten i Norges Røde Kors, Thor Inge Steinsvoll (i midten), ble tirsdag mektig imponert over den store aktiviteten leder Rune Kristiansen og hans medfrivillige i Målselv Røde Kors har. Foto: Kari Anne Skoglund
BESØKTE MÅLSELV: Presidenten i Norges Røde Kors, Thor Inge Steinsvoll (i midten), ble tirsdag mektig imponert over den store aktiviteten leder Rune Kristiansen og hans medfrivillige i Målselv Røde Kors har. Foto: Kari Anne Skoglund

– Jeg er mektig imponert

HARALDVOLLEN: Denne uka er presidenten i Røde Kors på besøk hos lokallag i Troms. Det han fikk se og høre hos Målselv Røde Kors og leirskolen på Haraldvollen varma hjertet hans.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag tok Målselv Røde Kors imot president Thor Inge Steinsvoll i Sarastua på Haraldvollen. Ni frivillige var samla for å fortelle om aktiviteten de har gående. Og det er ikke reint lite. I løpet av de siste årene har Barnas Røde Kors og Røde Kors Ungdom både blitt til og har aktiviteter, gjerne i samarbeid med andre, med jevne mellomrom. Det har de fått til tross pandemien. De to gruppene er viktige bidragsytere til at antallet frivillige har vokst på denne tida, noe disse gruppene ikke er alene om.

– Jeg blir ikke bare imponert, jeg blir mektig imponert! For det å ha en så stor bredde i aktiviteten og å ha en så stor målgruppe som en treffer med sitt humanitære arbeid, det er ganske bemerkelsesverdig, sa Røde Kors-presidenten til Nye Troms etter møtet.

Daglig aktivitet

På møtet ble det i ekte frivillighetsånd servert lefser, kaker og kaffe. Vedovnen brant godt og holdt stua varm, men det som varmet presidenten aller mest var å høre om aktiviteten dette lokallaget står for:

  • De har et eget og aktivt hjelpekorps, som har en samarbeidsavtale med Røde Kors Finnsnes. De stiller opp ved søk- og redningsaksjoner.
  • De har en beredskapsavtale med kommunen, og beredskapsvaktene kan bistå under alvorlige hendelser.
  • De har en besøkstjeneste som bidrar til å lette hverdagen for ensomme i alle aldre.
  • Barnas Røde Kors har siden i januar samarbeidet med Barn og unges aktiviteter (BUA) Målselv om to eller flere månedlige gratis aktivitetstilbud for barn i alderen 6 til 13 år.
  • Røde Kors ungdom tilbyr gratis aktivitetstilbud for unge mellom 13 og 30 år.

Thor Inge Steinsvoll, presidenten i Røde Kors, fikk ei omvisning av Haralvollen leirskoles Svein Erik Wingstad ved anlegget deres ved Målselva.

Roser medlemmene

For å bare nevne noen av aktivitetene Røde Kors Målselv ellers bidrar med kan vi liste opp Livsglede-prosjektet for beboere på institusjoner, møteplassen 12punkt som ble til da folk trengte det under pandemien, vakthold ved helsesenteret tidlig under koronaen, bidraget de gir for Ferie for alle på Haraldvollen, og de er representert i kommunens beredskapsmøter.

– Det vi mangler er flyktningeguider. Der mangler vi en leder, men vi ønsker å få det til. En av grunnene til at vi har en vekst i frivilligheten, er at vi har noen medlemmer som er dyktige på dette med sosiale medier. På den måten får vi stadig nye venner og medlemmer, fortalte leder Rune Kristiansen i Målselv Røde Kors.

Ble inspirert

President Thor Inge Steinsvoll synes det var inspirerende å komme på besøk til Haralvollen, hvor Troms Røde Kors har leirskolen og storstua si med sammen navn.

– Det frivillige arbeidet ute er det som er Røde Kors, og det er der den humanitære aktiviteten skjer. Så det er viktig at jeg får se det med egne øyne. Jeg har vært frivillig selv siden jeg var 15 år, så jeg skjønner språket og hva de snakker om. Da er det enda mer givende å være her, der aktiviteten er veldig høy, sier han.

Han ønska naturlig nok lokallaget all lykke til videre med å få enda flere medlemmer og enda mer aktivitet, noe han tror er fullt mulig basert på innsatsviljen han så blant de oppmøtte frivillige. Som han sa til dem, så hjelper det ikke for Røde Kors å ha et syv etasjes hus i hovedstaden om ikke den lokale frivilligheten er smittsom.

– Det er ute lokalt og ute i alle de senterne vi har som gjør at vi har en landsdekkende organisasjon som når så mange med sin humanitære innsats, sa Steinsvoll.

Powered by Labrador CMS