Alexander får skryt av tangentmagiker:

SKOLEKLAR: Alexander Aarøen Pedersen starter ei ny masterutdanning neste uke. Hovedmålet bak utdanninga er å lande flere jobber som musiker og komponist i hovedstaden. Foto: Marius Fiskum
SKOLEKLAR: Alexander Aarøen Pedersen starter ei ny masterutdanning neste uke. Hovedmålet bak utdanninga er å lande flere jobber som musiker og komponist i hovedstaden. Foto: Marius Fiskum

– Jeg håper jeg kan leve opp til det han sa

BALSFJORD: Dream Theaters Jordan Rudess er full av lovord om musiker og komponist Alexander Aarøen Pedersen fra Balsfjord.

Publisert Sist oppdatert

De to keyboardistene kom i kontakt på internett etter at Jordan Rudess hørte låta «Child of Winter» av 27 år gamle Alexander Aarøen Pedersen.

– Jeg hadde ingen forventinger til at det ville lede til noe som helst, sier balsfjordingen.

Men så tikka det inn ei melding fra superstjerna i form av en videohilsen. Keyboardisten i det progressive metalbandet Dream Theater hadde mye på hjertet etter å ha lytta til arrangementet hans:

«Jeg dro på en hel reise gjennom musikken din. Det var så nydelig. Jeg ble helt blåst av banen. Det var så ekstremt profesjonelt. Jeg vet ikke mer hva jeg skal si. Jeg ble veldig rørt. Du inspirerte meg. Tusen takk for det», var blant det Jordan Rudess sa i videoen.

Mulig samarbeid

Og det stopper ikke der.

– Han spurte om vi kunne skype litt. Så det gjorde vi, i rundt 40 minutter. Vi snakka litt om musikk og hvordan hans karriere har vært, hva jeg har gjort, hvor jeg kommer fra og hvor jeg har lært å lage musikk. Det var veldig jordnært, det var som om jeg snakka med hvem som helst. Han var en trivelig fyr, sier Aarøen Pedersen.

Mye tyder på at kontakten mellom de to vil fortsette. Rudess har en egen label hvor han legger ut musikk. Han lurte på om 27-åringen kunne være interessert i å skrive eller arrangere noe for han.

– Jeg sa selvfølgelig ja. Om han sa det bare for å være grei, eller om det var reelt, det jeg jeg litt usikker på. Han ba meg om å sende over en dropbox-mappe med musikk, og det gjorde jeg. Så får vi se hva som skjer. Kanskje er jeg så heldig at han trenger et orkester, og så får jeg en kjempesjanse. Det hadde vært en veldig artig opplevelse, sier Aarøen Pedersen beskjedent.

Det gikk litt tid før det gikk opp for balsfjordingen hvem han hadde snakka med.

– Etter samtalen måtte jeg si til meg selv at jeg faktisk prata med keyboardisten i Dream Theater. Det slo meg ikke der og da. Men det var som å snakke med et helt vanlig menneske som tilfeldigvis har samme interesse som meg. Og da bruker det å gå greit, sier han.

Viktig inspirasjonskilde

27-åringen fra Storsteinnes ble introdusert til Dream Theater av en kamerat i niende klasse. På videregående hørte han ekstremt mye på dem. Nå har bandet mest nostalgisk verdi for musikeren.

– De er en viktig del av min musikalske identitet. Da jeg først hørte dem, fikk jeg lyst til å spille instrumenter. De inspirerte meg til å ville bli flink. Jeg spilte faktisk Dream Theater på semesterprøven på konservatoriet. Det er den artigste semesterprøven jeg har hatt i mitt liv. Det krever sinnsykt mye tid å øve på dem, sier han.

Da Dream Theater besøkte Buktafestivalen for fem år siden, var Aarøen Pedersen til stede.

– Jeg spurte om han huska konserten. Det var den plassen «med alle de fjellene», sa han. Han synes det var artig å spille der, sier 27-åringen.

Aarøen Pedersen blir på ingen måte høy på pæra av alt skryt, ros og lovord han får fra både kjente og bekjente. Heller ikke fra en verdenskjent komponist og keyboardist.

– Jeg håper jeg kan leve opp til det han sa. Jeg har så mange prosjekter at jeg ikke har for vane å se meg tilbake. «Det var det stykket, det var hyggelig at noen syns det var artig». Jeg setter meg ikke ned og ser på videoen fra han hver dag, sier han.

Arrangerer for KORK

Aarøen Pedersen flytta nylig til Oslo hvor han neste uke starter masterutdanninga si i Jazzkomposisjon for Større Ensembler ved Norges musikkhøgskole. Fra før har han tatt master i filmmusikk i Dublin. Han har dirigert og spilt inn egenkomponert musikk i Los Angeles, lagd forestillinger og livnært seg som frilanser, pianist, komponist og arrangør. Hovedmålet hans med den nye masteren er først og fremst å lande flere jobber i hovedstaden.

– Det er slitsomt å bo her, da all min yrkesaktivitet er nordpå. Men gjennom læreren min, som er en yrkesaktiv musiker, har jeg fått i oppdrag å arrangere for kringkastingsorkesteret. Det er slike ting jeg håper det skal skje mer av. Det gir en praktisk innfallsvinkel til studiet. Jeg ønsker å jobbe meg opp i gradene, komme meg inn i et miljø, sier han.

KORK-prosjektet skal være ferdig i september. Aarøen Pedersen skal skrive arrangement som unge, håpefulle musikere skal ta i bruk i en konkurranse hvor finalen skal vises på NRK.

– Jeg er vel håndverket inni hjulet der en plass. Drømmen er å ha ressurser til å gjøre mine egne prosjekt. Å fremme min egen karriere og egen musikk. Men for å få gjort det på min egen måte, så må jeg gjøre den obligatoriske «grindinga» for å komme i en slik posisjon, sier han.

For slik det er nå er det ikke mye penger å hente.

– Det er så vidt det går rundt. Så det er litt slitsomt. Jeg kjenner på at det er på tide å stige i gradene. Det er som å være på treningssenteret. Det er tungt å bli testa, jeg har det som trengs, men må holde ut, sier 27-åringen.

Powered by Labrador CMS