Onsdag er siste byggedag for bensinstasjonen på Buktamoen:

ÅPNER SNART: Fungerende leder Christine Brattli Molund ser fram til å kunne ønske kundene velkommen til Circle K Buktamoen før helga. Foto: Malin Cerense Straumsnes
ÅPNER SNART: Fungerende leder Christine Brattli Molund ser fram til å kunne ønske kundene velkommen til Circle K Buktamoen før helga. Foto: Malin Cerense Straumsnes

– Jeg har aldri gleda meg sånn til å vaske et gulv

BUKTAMOEN: På under ei uke har Circle K gått gjennom litt av et ansiktsløft. Nå ser Christine Brattli Molund fram til å vaske stasjonen og få på plass varene så hun kan ønske kundene velkommen tilbake.

Publisert Sist oppdatert

De siste to årene har Circle K fornya stasjonene sine over hele landet. I oktober i år var det tid for stasjonene i nord å få et aldri så lite ansiktsløft, og knappe to uker inn i den nye måneden kunne Circle K i Nordkjosbotn åpne dørene til sin nye konseptbutikk. Nå er det Buktamoen som står for tur, som den 45. stasjonen i hele landet. Natt til onsdag forrige uke stengte fungerende daglig leder Christine Brattli Molund dørene til stasjonen. Tidlig neste morgen var entreprenørene på plass, og sia har det gått slag i slag med ombygginga.

– Det går unna. Det er så gøy, sier Brattli Molund.

Nytt konsept

Tirsdag er det fortsatt full byggeaktivitet på stasjonen. Det er NCC som er hovedentreprenør for ombygginga av alle Circle K-stasjonene i landet, og det er samme gjengen som drar fra stasjon til stasjon.

– Det er en sammensveisa og herlig gjeng. Det er helt utrolig hva de guttene får til. De har fiksa småting på strak arm for oss, og strekker seg så langt de kan. Så ser de gode løsninger på ting som vi ikke tenker på, sier Brattli Molund.

Ikke minst setter hun pris på at hun og de andre ansatte har fått være delaktige i prosessen hele veien når det kommer til hvordan ting skal plasseres i butikken. Stasjonen på Buktamoen er litt spesiell med tanke på at den har måttet holde stengt i så mange dager i strekk. Dette fordi det er gjort omfattende arbeid for å få stasjonen bedre tilrettelagt for dagens behov. Blant annet har de flytta på bøttekottet, fått hull i veggen gjennom lagrene for å få bedre plass, og lagt nye fliser på gulvet i hele butikken. Arbeidsdagene har mildt sagt vært utenom det vanlige for de ansatte på stasjonen.

– Det er litt artig med kaos, synes Brattli Molund.

Ferdig onsdag

Dersom alt går etter planen, skal arbeiderne legge fra seg drill og hammer onsdag kveld denne uka. Da kan Christine Brattli Molund og de andre ansatte begynne å vaske og sette ut varer i hyllene igjen.

– Jeg gleder meg til å vaske gulvet. Jeg har aldri gleda meg sånn til å vaske et gulv, sier den fungerende daglig lederen og ler.

For det er ingen tvil om at det skal bli godt å få komme i gang med vanlig drift igjen. Pumpene ute har vært i drift hele veien, men Brattli Molund innrømmer at det satt langt inne å måtte stenge butikken over så lang tid.

– Det kjentes langt inni hjerterota å ikke få servere kaffe til de kjente og kjære som kommer innom, sier hun.

Hun fikk være med noen dager under ombygginga av stasjonen i Nordkjosbotn og i Elvebakken i Alta, så hun fikk et visst inntrykk av hva de kunne vente seg når det var Buktamoen sin tur.

– Det er det som har gjort at jeg har klart å holde pulsen, sier Brattli Molund.

Mat fra bunnen

Stasjonen vil være betydelig annerledes enn den har vært fram til nå. Det blir svarte vegger, svart tak med sprek lyssetting og bedre sitteplasser for de som ønsker å spise på stasjonen eller bare ta seg en pause. Ikke minst vil ombygginga føre til en lettere arbeidshverdag for de ansatte.

– Men vi gleder oss til å høre hva kundene sier. Det er jo for dem vi gjør dette, sier Brattli Molund.

Det er ikke bare utseendet som vil være annerledes når kundene kommer inn dørene. Fram til nå har stasjonen frista med hamburger og pølser av ulike slag, men nå vil det meksikanske kjøkken gjøre sitt inntog på stasjonen. I tillegg til hamburger og pølser, vil man kunne kjøpe seg salater, quesadilla og burrito.

– Det blir mer selvlaget mat, og disse lages på bestilling. Så blander vi guacamole og salsa selv. Alle ansatte var på opplæringskurs forrige uke, så vi er alle gira på å komme i gang, sier Brattli Molund.

Hun tør ikke si nøyaktig når stasjonen er åpen for kundene igjen, men det kan bli allerede torsdag denne uka. Sia det er mye å vaske, vil det sannsynligvis ikke bli matlaging de første dagene. Den meksikanske maten regner Brattli Molund de kan begynne å servere over helga. For det er mye som skal på plass før arbeidshverdagen blir normal igjen. Brattli Molund regner med det blir noen innkjøringsutfordringer, men regner med de er i god driv om noen uker.

– Det blir noen spennende uker framover. Jeg er ikke bekymra, vi har flotte folk som bidrar, sier hun.

Åpningsfest

Allerede har de begynt å montere hyller mens byggearbeidet pågår rundt dem, så de kan få plassert så mye av varene ut i butikken før de åpner dørene. Brattli Molund håper de også får en tredje kaffemaskin på plass, og utpå nyåret er planen å få større kjøler og frysekapasitet. Som seg hør og bør, blir det feiring av den ombygde stasjonen første torsdagen i desember.

– Da blir det åpningsfest i ordets rette forstand. Da skal jeg få til kake, lykkehjul og gode tilbud. Det skal være full fest, sier Brattli Molund.

Når Buktamoen er ferdig, er det kun stasjonen i Fauske som gjenstår her i nord. Salgssjef i Circle K Troms og Finnmark, Reidar Larsen, forklarer at det er åtte Circle K-drevne stasjoner her i nord, og at syv av dem bygges om. De stasjonene som er franchise, slik som stasjonen i Heggelia og på Setermoen, skal ikke bygges om. Larsen har vært med på ombyggingene av alle stasjonene i nord, og ser fram til å kunne fullføre den aller siste. Han synes også det er godt at Buktamoen snart er klar til å åpne igjen.

– Det er helt fantastisk. Det er grunnlag for å tilby kundene enda bedre forhold enn de hadde før, sier Larsen.

Powered by Labrador CMS