Rekordår for bedriften til Lars Rognmo:

TIDENES BESTE: 16 år etter Lars Rognmo starta bedriften, fikk Rognmo Graveservice AS et rekordår med over 30 millioner kroner i omsetning. Foto: Malin Cerense Straumsnes
TIDENES BESTE: 16 år etter Lars Rognmo starta bedriften, fikk Rognmo Graveservice AS et rekordår med over 30 millioner kroner i omsetning. Foto: Malin Cerense Straumsnes

– Jeg har utrolig dyktige ansatte

OLSBORG: Fjoråret ble det beste året noensinne for Rognmo Graveservice AS. På to år har bedriften dobla omsetninga og gått fra underskudd til millionoverskudd.

Publisert Sist oppdatert

– Det er det beste året vi har hatt. Vi traff ganske bra med prosjektene, og ikke minst utrolig dyktige ansatte, sier daglig leder Lars Rognmo.

I 2003 starta han Rognmo Graveservice som et enkeltpersonforetak. Det gikk såpass godt at han fem år senere kunne registrere bedriften som et aksjeselskap, og sia da har det stort sett bare gått oppover. På det meste har det vært ti ansatte i bedriften. For øyeblikket er de åtte ansatte, og i 2019 hadde de ei omsetning på 30,7 millioner kroner. Det er over dobbelt så mye som bare to år tidligere. Også resultatet til bedriften er bedre enn noensinne, med 4,5 millioner kroner i overskudd.

– Det er jo ei bra omsetning på åtte ansatte. Det skal godt gjøres å klare noe mer, sier Rognmo fornøyd.

Lange arbeidsdager

Bru var stikkordet for flere av prosjektene i fjor. Rognmo Graveservice utførte grunnarbeid til et par bruer i Ballangen og ei på Kvaløya. I tillegg utførte de grunnarbeidet for de nye forsvarsboligene i Vilje boligfelt i Heggelia, samt andre oppdrag i nærområdet. Det lengste de har vært unna basen sin på Kjellmoen, er i Sortland. Noe mer enn tre timers kjøring til prosjektene prøver de å unngå, og det blir lange arbeidsdager når prosjektene pågår. Også i år har det vært nok å gjøre – til tross for koronaen som stakk kjepper i hjulene for en stor del av næringslivet.

– Vi har hatt bra å gjøre, men det var en periode der det var litt rolig på arbeidsmarkedet. Jeg føler det har tatt seg opp nå, sier Rognmo.

Det går såpass godt for Rognmo Graveservice AS at daglig leder Lars Rognmo har gått til innkjøp av den splitter nye gravemaskinen i bakgrunnen.

I vår gjorde de blant annet grunnarbeidet til den nye flerbrukshallen på Olsborg, og bedriften får jevnlig påfyll på oppdrag i nærområdet. For øyeblikket er de sommerstengt, men etter ferien er det rett på med nytt millionprosjekt.

– Vi skal begynne å legge ned et stort stikkrennerør i Lyngen etter ferien. Det er en jobb vi har fått av Troms og Finnmark fylkeskommune, sier Rognmo.

Mer dokumentasjon

Markedet har endra seg litt sia han begynte i bransjen for 17 år sia, spesielt på papir- og dokumentasjonssida. Konkurransen synes Rognmo er rimelig lik som da han starta bedriften i 2003. Etter å ha bygd bedriften stein for stein opp gjennom årene, er han ikke i tvil om hva som skal til for å lykkes. For uten gode ansatte har han vanskelig å se for seg at bedriften hadde klart å få et så godt resultat som de fikk i 2019.

– Man er avhengig av gode ansatte, slår Rognmo fast.

For sin arbeidsinnsats får de ansatte i Rognmo Graveservice AS 79,43 kroner i bonus for hver arbeidstime, som betales ut i desember. Det ble med andre ord en real julebonus i rekordåret, og nå håper Rognmo på et minst like godt resultat i 2020.

Powered by Labrador CMS