Bård og familien etterlyser feriebilen etter at den ble tatt fra Karlstad:

FJERNA FRA KARLSTAD: Slik ser den savna bilen ut. Ekstralyktene er vel og merke tatt av. Foto: Privat
FJERNA FRA KARLSTAD: Slik ser den savna bilen ut. Ekstralyktene er vel og merke tatt av. Foto: Privat

– Jeg prøver alle måter for å komme til bunns i dette

MÅLSELV: Det er gjort observasjoner av at en eldre bergingsbil henta bilen mandag kveld. Nå har eier Bård Didriksen anmeldt forholdet til politiet.

Publisert Sist oppdatert

Nå i høst skulle Tromsø-bosatte Bård Didriksen sette bort feriebilen, en 1995-modell VW California Coach, på en låve på en privat eiendom på Karlstad i Målselv. Låven var ikke helt klargjort, så dermed ble bilen midlertidig parkert ved sia av den. Mandag kveld ble bilen tatt bort fra eiendommen av uvedkommende. Flere skal ha observert at det var en eldre bergingsbil som kom og henta den.

– Det må ha skjedd omkring i ni-tida på kvelden. Sia har bilen vært borte. Politiet hadde ikke begjært den flytta, og jeg har vært i kontakt med Viking, Falck og NAF, og flyttinga er ikke gjort av noen av dem. Jeg holder fortsatt muligheten åpen for og håper på at det hele bygger på en misforståelse, men jeg har levert anmeldelse på forholdet og politiet er på saken, sier eieren.

Bil med mange minner

Den aktuelle bilen er en hvit Volkswagen, som er rimelig lik en Caravelle. Den har tak som kan løftes, og er fullt innreda. Den har detaljer bak på venstre side som Didriksen kun en gang har sett på en annen bil. For familien er dette en feriebil som de har mange minner knytta til.

– Det er en bil vi har kjørt i hele Europa med, som vi har mange gode minner knytta til og barna har nesten vokst opp i den. Ungene er blitt store, og vi hadde tenkt å la bilen få hvile noen år. Så håpte vi at de kanskje ville ta den fram igjen, og at jeg og «ho mor» kunne ta den med oss på flere turer framover, forteller han.

Nå er altså bilen forsvunnet, og eieren ønsker svar på hva som har skjedd med den. Bilen har ZT 33374 som registreringsnummer.

– Jeg prøver på alle måter å komme til bunns i denne saken. Jeg har ringt rundt og vet at bilen ikke har blitt vraka i Norge. Jeg har vært i kontakt med politiet, og det var positivt å snakke med politiet i Målselv og oppleve at de tok saken på alvor. Jeg er søkkfortvila, og håper at det er noen i bygda som kanskje kan hjelpe meg. Har noen sett noe eller observert bilen, håper jeg de kan ta kontakt med meg eller politiet, sier han.

Ønsker bilen tilbake

Han starta å etterlyse bilen gjennom Facebook. Flere har gjort observasjoner av en noe eldre bergingsbil som henta bilen.

– Jeg reagerte med vantro da jeg hørte det. Er det virkelig mulig. Bergingsselskapene er sikkert like fortvila. Er dette tilfelle, rokker det med tilliten i samfunnet. Det er ganske råttent om noen kjører rundt med en uniformert bergingsbil og henter biler. Det er så lavmål som det kan bli, sier Didriksen.

På den andre sia er eieren direkte rørt over all hjelpa han allerede har fått.

– Det er så mange som har kommentert og delt etterlysninga på Facebook. Jeg har blitt overraska over hvor fantastisk stor støtten har vært. Det pågår nesten en parallell etterforskning for å finne bilen der, sier han.

For Didriksen er det nå kun en ting han ønsker.

– Jeg ønsker bare å få bilen tilbake, og jeg er lei meg for at den er borte. Får jeg den tilbake, skal jeg være fornøyd for den betyr mye for meg og familien. Den har vært med på mye moro, og det er som å miste noen man er glad i. Jeg håper enda at det er en misforståelse som har gjort at bilen ble henta, avslutter han.

Politioverbetjent Geir Lofthus i Midt-Troms lensmannsdistrikt bekrefter at de er kjent med saken og har starta å undersøke den.

Powered by Labrador CMS