STAS: Venninnen til Jenny, Lina, deltok i feiringa med ballonger og bursdagssnacks ved datamaskinen. Foto: Privat
STAS: Venninnen til Jenny, Lina, deltok i feiringa med ballonger og bursdagssnacks ved datamaskinen. Foto: Privat

Jenny feiret digital bursdag

BALSFJORD: På grunn av koronarestriksjoner var det ingen som kunne komme da Jenny Pedersen feiret 11-årsdagen sin. Det fant familien hennes en kreativ løsning på.

Publisert Sist oppdatert

Jenny Pedersen fra Nordbyneset i Malangen hadde gledet seg lenge til å ferie 11-årsdagen sin sammen med venner og familie. Få dager før den store dagen kom regjeringen med sine tiltak og restriksjoner for å hindre smitte av koronaviruset. Det ble anbefalt ikke å dra på besøk til hverandre og ikke møtes mange mennesker på en gang. Dermed så det brått mørkt ut for 11-årsfeiringa til Jenny.

Litt trist

Jenny forteller selv at hun først ble litt trist, da hun først skjønte at bursdagen hennes ikke kom til å bli avviklet som planlagt. Mamma Linn Kristin Ingebrigtsen forteller at hun likevel var imponert over hvordan den unge jenta håndterte situasjonen.

– Det var lett å se at hun var litt skuffet, men der kom ingen protester. Hun forsto godt hvorfor det måtte bli sånn, forteller Ingebrigtsen.

– Men jeg ble litt lei meg først, slår Jenny selv fast.

Dagene før bursdagen hadde skolen vært stengt. Jenny hadde arbeidet med hjemmeskole, over et system på nett som kalles Teams. Det synes både foreldrene og Jenny hadde fungert godt til skolearbeidet, og det var sånn idéen til en litt alternativ bursdagsfeiring dukker opp.

På nett

– De bruker jo Teams på skolen til å se hverandre og snakke sammen. Det er jo nesten som at de møtes uten å være sammen fysisk, sier Jennys pappa, Bjørn Christian Pedersen.

Dermed ble det bestemt at 11-årsdagen skulle gjennomføres med venner tilstede, bare ikke helt på den måten man er vant til. I overkant av ti av Jennys venner koblet seg på bursdagsfeiringa.

– Det ble artig likevel, selv om jeg aller helst skulle hatt dem hjemme hos meg, sier Jenny.

Til feiringa hadde hun laget en Kahoot. En slags quiz, der spørsmålene handlet om henne selv.

– Vi spilte to runder. Først vant broren min, og etterpå vant venninna mi, som også fikk levert en bursdagsgave på døra mi på formiddagen. Det var fint, sier Jenny.

Feiring

Hun forteller at det ikke var sånn at de fleste stilte i finstasen i den digitale bursdagen. Det synes hun heller ikke var nødvendig når alle satt hjemme i sine egne stuer og på sine egne soverom. Men mamma Linn forteller at det var morsomt å se at noen var godt forberedte til bursdag.

– Ja, der var noen som både hadde godteri på skrivepulten og ballonger. Det er artig, sier hun.

Venninnen til Jenny, Lina, deltok i feiringa med ballonger og bursdagssnacks ved datamaskinen.

Hjemme med familien forløp bursdagen så normalt som mulig. Foreldrene hadde heldigvis rukket å handle inn gaver, og med kake og selvvalgt middag var bursdagen komplett.

Vil huskes

Mamma Linn er sikker på at dette blir en bursdagsfeiring som både dattera og resten av familien kommer til å huske godt.

– Denne bursdagen vil hun nok huske lenge. At det ble en litt annen bursdag enn man er vant til, er jo nettopp grunnen til at hun blir å huske den, sier hun.

Hovedpersonen selv er enig i det, men hun håper likevel det blir med den ene bursdagen. 12-årsdagen til neste år har hun andre planer for.

– Da satser jeg på å få feiret sammen med venene mine. Sånn at de kommer hjem til meg og kan være med på feiringa, sier Jenny.

Powered by Labrador CMS