FERIETUR: Jim Viktor Myrli er en kjent skikkelse i fotballmiljøet i Målselv. Han var passasjer på Hurtigruten, og fikk vite om koronautbruddet via media. Bildet er fra siste seilas, og det er Bjørnøya vi ser i bakgrunn. Foto: Privat
FERIETUR: Jim Viktor Myrli er en kjent skikkelse i fotballmiljøet i Målselv. Han var passasjer på Hurtigruten, og fikk vite om koronautbruddet via media. Bildet er fra siste seilas, og det er Bjørnøya vi ser i bakgrunn. Foto: Privat

Jims første koronaprøve var negativ

MÅLSELV: Men Olsborg-mannen venter til om neste test gir samme beskjed før han kan puste helt ut.

Publisert Sist oppdatert

Jim Viktor Myrli fra Olsborg var passasjer på MS Roald Amundsen. Han gikk fredag av båten etter ti døgn og to seilas til Svalbard. Han satte seg på 10.30-bussen, som går Tromsø – Narvik, uten å vite noen ting om at to ansatte på Hurtigruten på samme tid ble sendt til UNN og var smitta av covid-19. Underveis leste han om dette på Nordlys.

Lørdag gjorde han det han kunne for å få viderebragt informasjon og ei oppfordring til alle busspassasjerene at de burde teste seg. Selv dro han rett til legen for å teste seg etter å ha kommet hjem. Nå har han fått svar på den første prøven.

– Jeg fikk svar i går kveld, og den prøven var negativ, forteller han.

Jubler ikke

Selv om det var et langt bedre svar enn alternativet, klarer han ikke puste letta ut ennå.

– Jeg jubler ikke før jeg får svar på neste prøve, sier han.

Den andre prøven må tas noen dager etter den første. Den skal han ta selv hjemme, med bistand fra helsepersonell som må holde avstand.

– Jeg får svar på den onsdag kveld, forteller han.

I mellomtida vedvarer karantenetida på ti dager, som ble påbegynt på fredag.

Mange har vært i kontakt

Siden han gikk ut med oppfordringa til alle medpassasjerene sine på rute 100-bussen, først på Facebook og så i både Nye Troms, Nordlys og Fremover, har mange tatt kontakt.

– Jeg har vært i kontakt med bra mange passasjerer, bussfolk og smittevernslegen i Narvik. Jeg gir den all informasjon jeg har, og jeg prøver å være så ærlig som det er mulig, sier han.

Selv om han vet at han har gjort alt riktig etter at informasjonen om koronautbruddet på båten han var passasjer på nådde ham via media, og at det er Hurtigrutens manglende informasjon til sine passasjerer før de gikk av båten som gjorde at han uvitende satte seg på bussen hjem, føler han et visst ansvar for sine medpassasjerer der. Han håper fortsatt at de får muligheten og drar og tester seg for covid-19.

– Det er ikke noen gunstig følelse å vite at jeg kanskje kan ha bragt denne faenskapen videre, sier han.

Kritisk til Hurtigruten

I går sa han til Nye Troms at han mildt sagt ikke forstår hvordan Hurtigruten kunne unnlate å informerer om situasjonen, som de hadde kjent til siden onsdag.

– Hadde vi fått vite det onsdag, tror jeg ikke noen av passasjerene hadde hatt noe imot da å gå i karantene på lugarene sine. Da var turen tilnærmet over, og vi hadde ikke behøvet å gå i land på en måte hvor vi risikerte å bringe smitte videre. Informasjonen jeg har fått i det siste har vært via media. Det er ikke helt gunstig, sa han.

Hurtigruten har på en pressekonferanse innrømmet at de, samt sagt at de er lei seg for situasjonen. Totalt hadde båten et mannskap på 158 og 386 passasjerer. I skrivende stund har 36 av mannskapet og tre passasjer fått påvist covid-19-smitte.

Powered by Labrador CMS