GIR SEG IKKE: Roar Sivertsen og Nerbygda ve og vel jobber stadig for å få på plass ei mer trafikksikker løsning for Olsborgkrysset. Torsdag møtte de målselvordføreren og andre aktører for å diskutere veien videre, og ett av resultatene av det møtet ble at det nå initieres en underskriftskampanje. Foto: Malin Cerense Straumsnes (arkiv)
GIR SEG IKKE: Roar Sivertsen og Nerbygda ve og vel jobber stadig for å få på plass ei mer trafikksikker løsning for Olsborgkrysset. Torsdag møtte de målselvordføreren og andre aktører for å diskutere veien videre, og ett av resultatene av det møtet ble at det nå initieres en underskriftskampanje. Foto: Malin Cerense Straumsnes (arkiv)

Jobber for å løfte Olsborgkrysset inn den nasjonale transportplanvarmen igjen

MÅLSELV: Ei trafikksikrere løsning for det ulykkesbelastede Olsborgkrysset er ute i den nasjonale transportplankulda. Det ønsker gode krefter fortsatt å gjøre noe med.

Publisert Sist oppdatert

I snart 50 år har det vært snakket høyt om å gjøre noe med det ulykkesbelastede krysset der Europavei 6 møter fylkesvei 854 ved Olsborg. Kryssløsninga har gjennom årene vært ut og inn av både Nasjonal transportplan (NTP) og Statens vegvesens planverk, men lite har skjedd. Fram til for et år siden var et spleisprosjekt mellom Målselv kommune, fylkeskommunen, Vegvesenet og Coop Nord på trappene, men i februar i fjor ble det kjent at Statens vegvesen ikke ønsket å bidra til noen løsning før det eventuelt kommer inn i Nasjonal transportplan igjen.

– Derfor jobber vi nå for å få løftet krysset inn i transportplanvarmen igjen, sier leder av velforeninga Nerbygda ve og vel, Roar Sivertsen.

Møte

Som et første steg i det videre arbeidet møttes derfor representanter fra velforeninga, målselvordføreren, lederen for kommunens plan- og næringsutvalg samt et knippe engasjerte innbyggere på kommunehuset i Målselv sist torsdag. På agendaen sto veien videre for jobben med å få krysset inn i NTP igjen, og på møtet ble det tatt tak i noen konkrete tiltak.

– Det mest konkrete er at ordføreren skal ta opp saken i et møte med fylkeskommunen i slutten av måneden og at vi i velforeninga skal initiere en underskriftskampanje, sier Roar Sivertsen, og legger til at underskriftslister vil bli lagt ut på strategiske steder i nærmiljøet i nær framtid.

Sivertsen forteller at han stadig opplever stort engasjement for denne saken, og han er ofte i kontakt med folk som er opptatt av å få framskyndet ei løsning. Saken er ikke blitt mindre aktuell etter at det i høst ble klart at Coop Nord ikke ønsker å vente på ei ny kryssløsning før de starter bygginga av en ny butikk på Olsborg.

– Vi er lei nå, og det samme opplever jeg at mange innbyggere er. Det er mange som har negative trafikkopplevelser knyttet til dette krysset, og jeg vet at det er mange som ikke tør å stoppe på E6 for å svinge av dersom de har en stor bil bak seg. Derfor haster det med å få planene om ei utbedring inn i varmen igjen, sier han.

Håper på møte

Ordfører Bengt Magne Luneng sier at han har bedt om et møte med samferdselsfylkesråden i løpet av måneden, men at det ikke er bekreftet om, når, eller med hvem dette møtet vil finne sted.

– Det er ikke satt noen møtedato, men jeg håper at vi skal få det til i løpet av måneden. Det er mange fylkesveianliggender jeg ønsker å ta opp med fylkesråden, men i dette tilfellet er det Olsborgkrysset som har prioritet. Det viktigste for oss er da å få avklart hvordan fylket nå jobber med å ivareta det ansvaret de har overtatt fra Statens vegvesen, og ikke minst hvem det er vi skal forholde oss til i den jevne dialogen om Olsborgkrysset og andre veianliggender, sier Luneng.

Powered by Labrador CMS