JOBBER MED SAKEN: Einar Nøstvik Guleng har kun hatt rådmannsansvar i Balsfjord kommune i ei ukes tid, men er allerede i gang med å finne noen til å fylle kommunens ledige sektorlederstillinger. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
JOBBER MED SAKEN: Einar Nøstvik Guleng har kun hatt rådmannsansvar i Balsfjord kommune i ei ukes tid, men er allerede i gang med å finne noen til å fylle kommunens ledige sektorlederstillinger. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Jobber iherdig for å fylle hull i ledelsen

BALSFJORD: Over lang tid har det vært ledige stillinger som sektorledere i ledelsen i Balsfjord kommune. Den nye, konstituerte rådmannen sier at han allerede jobber med saken.

Publisert Sist oppdatert

I fjor vedtok politikerne i Balsfjord at det skulle gjennomføres en omorganisering av den administrative ledelsen i Balsfjord kommune. Rådmannens stab skulle blant annet få tre nye sektorlederstillinger og en næringssjefstilling, på bekostning av de tidligere kommunalsjefstillingene.

Ubesatt

For noen uker siden ble det klart at den ene sektorlederstillinga var fylt. Kjetil Aasen tiltrer som sektorleder for plan og drift i juni.

- Kjetil Aasen tiltrer i juni, så den ene sektorlederstillinga er jo klar, sier konstituert rådmann i Balsfjord, Einar Nøstvik Guleng.

To andre sektorlederstillinger står fortsatt ledige. En som skal ha ansvar for helse og omsorg og en for oppvekst og kultur.

- Jeg har akkurat for orientert meg litt når det kommer til søkerne til disse. Når det kommer til den sektorlederstillinga for helse og omsorg, så regner jeg med at vi konkluderer med noe enten i løpet av denne uka eller neste, sier Nøstvik Guleng.

Oppvekst- og kulturstillinga er i ferd med å falle mer på plass, mener han.

- Her er det noen som har fått et tilbud, og vi regner med å ha en avtale på plass innen kort tid, sier den konstituerte rådmannen.

Når det kommer til næringssjefstillinga har nåværende kommunalsjef Vegar Gystad takket ja til denne, ifølge Nøstvik Guleng. Dette er ei stilling som han hadde fortrinnsrett på. Nå skal han likevel være kommunalsjef fram til den nye sektorlederen er på plass neste måned,

Viktig

Nøstvik Guleng forteller at det er viktig både for hele kommunen, men også for han som fungerende rådmann å få på plass sektorledere.

- Det betyr alt for meg, og det er noe vi har fokus og oppmerksomhet på.

Han forteller at et vanlig vårtegn i kommunen er at det renner inn med søknader fra folk som skal bygge og lignende.

- Vi har ikke en takstbehandling som er dimensjonert for slike topper nå. Dette er også noe vi har oppmerksomhet på, og vi håper å få hjulene til å gå rundt, sier Nøstvik Guleng.

Powered by Labrador CMS