PÅ PLASS: Ved starten av sommerferien måtte kommunen lyse ut stillinga som rektor ved Storsteinnes skole, men nå er John-Terje Sørensen på plass som ny rektor ved skolestart. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
PÅ PLASS: Ved starten av sommerferien måtte kommunen lyse ut stillinga som rektor ved Storsteinnes skole, men nå er John-Terje Sørensen på plass som ny rektor ved skolestart. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

John-Terje er ny rektor ved Storsteinnes skole

STORSTEINNES: Etter to utlysningsrunder over sommerferien er det nå klart at det er John-Terje Sørensen som skal være rektor ved Storsteinnes skole.

Publisert Sist oppdatert

I midten av juni ble det kjent at Balsfjord kommune måtte på jakt etter en ny rektor til Storsteinnes skole. I løpet av sommeren har stillinga blitt lyst ut to ganger, på grunn av få søkere i første runde. Likevel har kommunen vært heldig, og har greid å få på plass en ny rektor til skolestart.

- Da jeg kom tilbake fra sommerferie så ønsket jeg å få en rask avklaring. Vi hadde fått inn flere søkere, innkalte to godt kvalifiserte kandidater til intervju etter enighet med fagforeningene og kjørte intervjuprosess. Deretter tok vi en rask avgjørelse og landet på John-Terje Sørensen, forteller kommunalsjef for oppvekst og velferd, Lillian Pedersen.

God erfaring

Pedersen er godt fornøyd med at Sørensen kunne starte i jobben som rektor ved Storsteinnes skole rimelig umiddelbart. Allerede ei uke før skolestart på mandag var han på plass. Sørensen har vært ansatt i ei treårig prosjektstilling i Lyngen, som utløp i august.

- Nå er vi veldig fornøyde. John-Terje har god erfaring som rektor, han har lederutdanning og har vært leder i et vekstprosjekt i Lyngen. Så var vi jo utrolig heldig med at han akkurat nå var mellom to jobber, sånn at han kunne starte så fort, sier Pedersen og legger til at hun tror Sørensen vil passe godt inn på Storsteinnes skole.

Tatt godt i mot

Og at han vil passe godt inn og ikke minst at han vil trives godt, tror Sørensen selv også. Han synes den første arbeidsuka var fin.

- Jeg har blitt veldig godt tatt imot av administrasjonen og kollegiet. Jeg er glad for mottakelsen. Nå blir det spennende med skolestart. Nå kommer jo kundene våre og vi skal i gang med tjenesteproduksjon, sier han.

Sørensen, som har vært skoleleder i 13 år før han gikk inn i sin prosjektstilling i Lyngen kommune savnet etter prosjektslutt å jobbe i skolen.

- Så da ble jeg inspirert til å søke da jeg så annengangsutlysninga.

Sørensen kommer opprinnelig fra Laksvatn i Balsfjord, men har ikke bodd der siden sine ungdomsår.

- De siste 16 årene har jeg bodd i Lyngen, og det skal jeg fortsette med, så nå skal jeg pendle fram og tilbake, sier han.

Powered by Labrador CMS