I slutten av mai skal Jon-Kristian Kvello Fossum (til venstre) og Jøran Bakke delta i finalen i NNM for lærlinger i hver sin klasse.

Jon-Kristian og Jøran kan bli Nord-Norges beste

Jon-Kristian Fossum Kvello og Jøran Bakke er med i kampen om å bli de beste lærlingene i Nord-Norge. 

Publisert

Begge har kvalifisert seg for NNM for lærlinger i Alta, som skal arrangeres i slutten av mai. 

Nylig gikk de til topps i fylkesfinalen for Troms. 

Jon-Kristian Kvell Fossum er lærling i tømrerfag ved Målselv-firmaet Storegga Entreprenør. Jøran Bakke er kvalifisert i landsdelsfinalen i betongfag. Han er til daglig lærling ved Element NOR i Balsfjord. 

Det er Nordnorske entreprenørers Serviceorganisasjon (NESO) som melder om finalistene i en pressemelding. 

– Finalistene er verdige og jeg kan garantere for en spennende og faglig god konkurranse, uttaler Remi Hanssen i NESO i pressemeldingen. 

Spent

Finalisten i tømrerfag fra Troms, Jon-Kristian Fossum Kvello, uttaler i pressemeldingen at han er spent foran den store finalen i Alta. 

– Jeg er veldig overrasket over å komme til finalen og tror NNM blir artig å delta på, sier han. 

Også den andre lokale finalisten, Jøran Bakke, tror NNM blir spennende. Han gleder seg mye, forteller han i pressemeldingen. 

– Det er også veldig artig at de andre på også gleder seg over at jeg fikk plass i finalen. Det er andre året på rad Element NOR er representert i NNM, opplyser han. 

Også lederne ved bedriften til de to finalelærlingene er spente og stolte over å ha fått en lærling i NNM-finalen. Maria Fosli, som er HR-leder ved Storegga, sier de skal sende flere støttespillere til Alta for å heie Jon-Kristian fram under finalen. 

– Han er ikke den som gjør mest av seg, men vi han og hans gode egenskaper. han er smart, pliktoppfyllende og dedikert, og ikke minst er han dyktig både faglig og praktisk, med en utmerket progresjon som lærling, uttaler Fosli via NESO. 

Markedsføring

Administrerende direktør ved Element NOR, Erlend Dårflot Olsen, har omtrent lignende beskrivelser av sin lærling i NNM-finalen, Jøran Bakke. 

– Han er dedikert og lærevillig. Han har vokst positiv på de tre årene i Element NOR. Bedriften verdsetter hans bidrag. Og han har alltid et smil på lur, som bidrar til godt arbeidsmiljø, beskriver Dårflot Olsen. 

– Vi er glade for at hans ferdigheter og kunnskaper kommer til sin rett i en konkurranse, og ikke bare i produksjonslokalet vårt. NNM er en fin gulrot for lærlingene, og en fin markedsføring for NESO sitt utdanningsprogram for lærlinger. Vi trenger flere fagarbeidere, slår han fast via NESO sin pressemelding. 

Finalistene skal gjennom både en teoretisk og en praktisk del. Hver finalist er sikret en premie på 3.000 kroner. Klassevinnerne kan i tillegg stikke av med en premiesum på 15.000 kroner. Hanssen opplyser i tillegg at noen leverandører kommer til å slenge på noen ekstra premier. 

Powered by Labrador CMS