SØKER BANDKOMPISER: I februar møtte Jonas Leonhardsen sitt største forbildene sine i gruppa Dream Theatre. Det inspirerte og motiverte han til å satse på drømmen sin. Derfor søker han nå bandmedlemmer som har lyst å spille progressiv metall sammen med han.
SØKER BANDKOMPISER: I februar møtte Jonas Leonhardsen sitt største forbildene sine i gruppa Dream Theatre. Det inspirerte og motiverte han til å satse på drømmen sin. Derfor søker han nå bandmedlemmer som har lyst å spille progressiv metall sammen med han.

Jonas er på bandjakt

BARDUFOSS: Jonas Leonhardsen (17) fra Bardufoss har spilt trommer siden han var seks år. Hans største drøm er å kunne leve av trommespilling.

Publisert Sist oppdatert

En vanlig ukedag tikker det inn en epost til Nye Troms. Den er fra Jonas Leonhardsen.

«Hei! Jeg heter Jonas og er fra Bardufoss og går andre året medier og kommunikasjon på Bardufoss Høgtun videregående, og jeg ville høre om dere var villige til å gjøre et samarbeid om å ha et innslag av meg i Nye Troms for å bli oppdaget? Jeg har en veldig stor drøm som musiker. Jeg har spilt trommer i 15 år nå, og har jobbet timer bak slagverket for å få teknikk å kunne vise meg fram. Men jeg trenger litt oppmerksomhet for å få det til», skrev han.

Startet tidlig

Når en 17-åring tar kontakt med lokalavisa for å få hjelp til å finne likesinnede musikere innen sjangeren progressiv metall, sier vi ikke nei. Lørdag ettermiddag møtte vi Jonas hjemme hos han. I hjemmet hvor han som seksåring fikk sitt første trommesett, og hvor faren bygget på garasjen for å gi han et spillerom hvor han hadde god plass til slagverket som stadig utvides.

– Jeg startet å spille trommer på et lite trommesett som tilhørte broren min da jeg var enda yngre. Jeg startet å spille det samme som faren min spilte, jazz, blues og klassisk rock. Etter hvert ble det mindre jazz, og i 8-9-årsalderen oppdaget jeg Dream Theatre og begynte å øve mer og mer innen sjangeren progressiv metall, forteller han.

Da han gikk på grunnskolen, var det ikke alltid at skoledagen var god mot han.

– Når jeg hadde en dårlig dag, var det utrolig godt å komme hjem og få ut frustrasjonen med trommespilling. Trommene ble mine beste venner, og på det meste bruke jeg fire-fem timer om dagen på å øve, forteller han.

Søker bandkompiser

Han har lært seg flere teknikker, og etter en opptreden i Ungdommens kulturmønstring (UKM) i 2011, ble han fortalt av trommelæreren i kulturskolen at han var så dyktig at læreren ikke hadde noe å lære han. Jonas har deltatt på UKM flere ganger, og i år gikk han videre til fylkesfinalen.

– Jeg fikk skikkelig gode tilbakemeldinger, og jeg stortrivdes på scenen, forteller han.

Gode tilbakemeldinger til tross, han opplevde ikke at han oppnådde det han ønsket. Å stå på en scenen og spille trommer sammen med et band som spiller sjangeren han aller helst spiller, og han sier han aldri blir lei. Nettopp fordi den stadig gir han nye utfordringer. Utfordringer han nå ønsker å dele sammen med et band.

– Jeg ønsker å få kontakt med andre som spiller progressiv metall på samme nivå som meg, og som ønsker å starte et band og spille sammen med dem, sier han.

Han leter ikke bare etter bandkompiser, men også folk som kan tipse han om likesinnede. Og vica versa.

– Om noen der ute kjenner noen som spiller denne sjangere og trenger et bandmedlem, si ifra til dem om meg, oppfordrer han.

Målet

Målet er i alle fall klart.
– Jeg drømmer om å bli en kjent trommelager som står på de store scenene og får vist seg fram sammen med et band. Jeg har lyst og som mål å leve at det jeg liker best, altså å spille trommer innen min sjanger, sier han.

Powered by Labrador CMS