Brødreduell i siste serierunde:

TOPPSKÅRER: 20 mål på 10 kamper i Krokelvdalen er fasiten for Jonas Nikolaisen Simonsen før møtet med BOIF. Da putter han gjerne et par til i møtet med lillebror Jesper og moderklubben. Foto: Viggo Hansen/privat
TOPPSKÅRER: 20 mål på 10 kamper i Krokelvdalen er fasiten for Jonas Nikolaisen Simonsen før møtet med BOIF. Da putter han gjerne et par til i møtet med lillebror Jesper og moderklubben. Foto: Viggo Hansen/privat

Jonas kan skyte moderklubben ned en divisjon

MÅLSELV: Det blir en skikkelig brødreduell når årets sesong i 4. divisjon avsluttes med kamp mellom Bardufoss OIF og Krokelvdalen IL. På hvert sitt lag står brødrene Jesper (18) og Jonas Nikolaisen Simonsen (29). Storebror kan i verste fall skyte lillebrors klubb ned en divisjon.

Publisert Sist oppdatert

Han vil slett ikke gjøre det, men i verste kan det skje; at Jonas Nikolaisen Simonsen er med på å sende lillebror Jesper og BOIF ned i 5. divisjon.

– Det skal jeg IKKE gjøre. Ligger det an til at BOIF kan komme i faresonen for å ende tredje sist og vi skårer for mange mål, da går jeg av banen, sier Jonas Nikolaisen Simonsen.

For taper BOIF mot Krokelvdalen og Salangen tar poeng, samtidig som Lyngen/Karnes vinner sin kamp, kan BOIF ryke til tredje siste plass på tabellen. Da vil de være avhengig av at Krokelvdalen lykkes i kvalifiseringa for spill i neste års 3. divisjon.

– Jeg skal ikke sende BOIF ned, definitivt ikke. Trener Viggo (Hansen, red. anm.) skal holde meg orientert om stillinga i kampen mellom Stakkevollan og Lyngen/Karnes underveis. Det er avtalen for at jeg skal spille lørdagens kamp, sier Jonas.

Toppskårer

Den gamle BOIF-gutten herjet tidvis i 4. divisjon for moderklubben i sine yngre fotballår og var av seriens mestskårende også da. Nå er 29-åringen i Krokelvdalen og troner alene på toppskårertoppen med imponerende 20 mål på 10 kamper så langt. Skårer han to mot BOIF lørdag i storhallen på Bardufoss, vil snittet på to mål per kamp opprettholdes.

– Jeg satser på det, smiler Jonas.

– Hvordan Jonas har klart å skåre 20 mål skjønner jeg ikke. Det sjokkerer meg, han må ha gode medspillere på det laget sitt, sier lillebror Jesper og ler godt.

18 år gamle Jesper Nikolaisen Simonsen har spilt godt i BOIF-forsvaret denne sesongen. Lørdag møter han storebror Jonas i sesongens siste kamp.

Finte han ut

18-åringen er yngst i fotballflokken Nikolaisen Simonsen, der søster Sandra på Fløya er midterst i søskenflokken der alle er viktige brikker på sine respektive lag.

Jesper er klar på at storebror Jonas ikke kommer til å få lett spill når han lørdag skal avsluttes sesongens seriespill mot BOIF som suverene seriemestre i divisjonen etter like mange seire som de har spilt kamper.

– Jeg er lysten på denne duellen. Jeg blir nok å finte han på ræva og dra han av litt, humrer en offensiv Jesper.

Ventet på sjansen

Han har sett fram til denne duellen mot storebroren nærmest fra det ble klart at Jonas tok overgang til Krokelvdalen foran denne sesongen, etter flere sesonger i Finnsnes, Senja og sist Fløya.

– Jeg skal ta plassen på høyre kant i angrepet så vi får duellen, sier Jonas med klar beskjed til lillebroren som er venstre back i BOIF-forsvaret.

– Men Jesper løper nok fra meg. Farta er ikke nå som den var på sitt beste, men han må huske på at det er noe som heter «smartness», smiler angrepsspilleren som i alle klubber han har vært har skåret mange mål.

Godt lag

I Krokelvdalen berømmer han lett gode medspillere for at det er blitt mange fulltreffere denne sesongen.

– Det har vært en kjempesesong for oss. Vi har veldig mange gode spillere på laget og det har vært en utrolig fin sesong for oss. Det er klart vi har lyst til å avslutte den med seier også i siste kampen, selv om det er BOIF vi da møter, sier Jonas Nikolaisen Simonsen.

Venstrefoten er Jesper Nikolaisen Simonsens beste. Den håper han skal sette storebror Jonas ut av spill i lørdagens kamp mot Krokelvdalen.

Joker-lag

Krokelvdalen blir for et par lag i nedrykksstriden en joker etter serieslutt. Om de lykkes i kvalifiseringa eller ikke vil bety mye for ett lag i nedrykksstriden i både 4. og 5. divisjon. I 4. divisjon vil lag nummer ti på tabellen berge plassen om de rykker opp. I 5. divisjon vil lag nummer ti på tabellen få en ekstra sjanse via kvalifisering mot nest beste toeren i 6. divisjon hvis Krokelvdalen rykker opp. Hvis ikke, rykker begge tabell-tierne ned.

– Jeg tror vi spillerne alle vil rykke opp, men hva klubben sier, vet jeg ikke. Det er styret som må avgjøre det, for et opprykk koster nok over millionen for klubben, sier Jonas.

På samme lag

Lillebror Jesper gleder seg stort til lørdagens kamp, men lysten på å spille på samme lag som storebror er også til stede. Kanskje kan det skje neste sesong, om Jesper flytter til Tromsø for videre studier etter videregående.

– Jeg har fortsatt ambisjoner som fotballspiller, selv om vi som lag har hatt en litt trå sesong. Personlig synes jeg sesongen har gått bra, jeg har blitt mer og mer glad i venstre back-posisjonen på laget, der jeg får være mye med også offensivt, sier Jesper.

Storebroren mener yngstemann i søskenflokken godt kan nå lengre enn ham selv som fotballspiller.

– Jesper har veldig gode basisferdigheter og han har stor fart. Han kan helt klart nå lenger som spiller enn det jeg har gjort, roser Jonas sin lillebror.

Jonas Nikolaisen Simonsen og lagkameratene i Krokelvdalen kunne forrige helg motta beviset som årets beste lag i 4. divisjon. Lørdag venter moderklubben BOIF i siste kamp for Jonas og hans nye lagkamerater.

Hjerte for BOIF

Sjøl bor han 50 meter fra banen i Krokelvdalen og trives godt i klubben som vinner årets 4. divisjon i Troms.

Og når mor Elin og far Geir Arne sitter på tribunen i storhallen lørdag, regner han med at de håper på en 4–3-seier til BOIF.

– Og der jeg skårer alle tre målene til Krokelvdalen, ler Jonas Nikolaisen Simonsen.

Han innrømmer at hjertet fortsatt banker godt for moderklubben:

– Det banker fortsatt veldig godt for klubben. Derfor skal jeg ikke være med på å skyte dem ned en divisjon. For fotballen i Midt-Troms er det svært viktig at BOIF holder seg i divisjonen, og jeg er glad for den sterke avslutninga de har hatt på sesongen, slår han fast.

Powered by Labrador CMS