SKRED: Grunneier Stein Tore Larsen foran området der jordskredet har gått. FOTO: PRIVAT
SKRED: Grunneier Stein Tore Larsen foran området der jordskredet har gått. FOTO: PRIVAT

Jordskred i Målselva

BUKTAMOEN: Et middels stort jordskred har rast ut i Målselva mellom Krogseng og Buktamoen.

Publisert Sist oppdatert

Senioringeniør Tommy Granheim fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) betegner det som et middels stort jordskred. Han anslår skredet til nærmere 70 meter bredt, og kanskje 3-4 meter dypt. Massene har sklidd ut i Målselva. Bruddkanten er bare ti meter fra europaveien som i dette området passerer nær Målselva.

– Vegvesenet må med sine fagfolk vurdere om det er fare for at det kan rase nærmere europaveien, men det er ustabile bruddkanter i området, sier Tommy Granheim.

Han ble tilkalt til området av Målselv kommune, som har ei vannledning som går i området. Denne var delvis helt bar etter skredet som sannsynligvis har gått i løpet natt til onsdag eller tidlig onsdag. Siden det ikke er fare for hus i området, vil ikke NVE være videre engasjert i saken. Nå er det kommunen og vegvesenet som må følge grunnforholdene videre.

– Men når det nå blir flom og stigende vannstand, kan elva påvirke området videre. Det er sandmasser øverst, men det er tydeligvis leire under disse, sier NVE-ingeniøren.

Grunneier Stein Tore Larsen er ikke direkte overrasket over at det kommer jordskred i dette området:

– Nei, det kalles jo Leirbekken der, og i veien er det flere ujevnheter i det samme området, så det overrasker ikke akkurat, sier Larsen.

At det likevel går jordskred der nå, uten at det har vært høye temperaturer og mye tining, overrasker ham en smule.

– Elva er egentlig kjempelita, så jeg håper de som har ansvaret vil følge nærmere med på hva som skjer. Jeg blir ikke overrasket om det rører mer på seg i området, sier Stein Tore Larsen.

Powered by Labrador CMS