TAR FEIL: – Johnni Håndstad tar feil når han påstår at friidrettsanlegget som bygges i Bardu ikke er et fullverdig anlegg, sier Bardu-ordfører Toralf Heimdal. Arkivfoto: Knut Solnes
TAR FEIL: – Johnni Håndstad tar feil når han påstår at friidrettsanlegget som bygges i Bardu ikke er et fullverdig anlegg, sier Bardu-ordfører Toralf Heimdal. Arkivfoto: Knut Solnes

– Jovisst blir det et fullverdig anlegg, Håndstad

BARDU: Bardu-ordfører Toralf Heimdal tar til motmæle mot påstandene Johnni Håndstad kommer med, der han hevder at det friidrettsanlegget som nå bygges i Bardu ikke blir et fullverdig anlegg.

Publisert Sist oppdatert

Heimdal viser til et formannskapsvedtak fra 24. mars som Håndstad – leder i Troms friidrettskrets – i en artikkel i Nye Troms sist fredag hevder ikke er gjort.

– Men Håndstad tar feil og kommer med en rekke «anklager», men alle disse faller på sin egen urimelighet når man ser på vedtaket som er gjort, sier Heimdal.

Bardu-ordføreren viser til at det eneste som ikke kommer til å bli bygget er en vanngrav for bruk til 3000 meter hinder, en konkurranse som ikke har vært arrangert i Troms på flere år:

– Å bygge denne vanngrava er som å bygge hoppbakke på et sted uten hoppere, sier Heimdal.

Tilstrekkelig med midler

– Poenget er at vi med 5 millioner kroner som vi har mottatt fra Sparebanken Nord-Norges Samfunnsløftet får har tilstrekkelig med midler til å bygge nettopp det som Johnni Håndstad sier vi ikke klarer å fullføre.

For at det ikke skal være noen tvil presiserer Toralf Heimdal at det er et fullverdig friidrettsanlegg som blir bygget i Bardu, og han mener Håndstad burde gå ut og beklage de feilaktige påstandene.

Kretsen har vært passiv

– Jeg vet ikke hvorfor Håndstad er så kritisk til friidrettsanlegget på Setermoen og støtten vi har fått fra SNN, men trolig skyldes det en bekymring for at resten av friidretten i Troms skal få mindre i støtte fra Samfunnsløftet i fremtiden. I alle fall har ikke friidrettskretsen gjort noe som helst de siste 20 år for å få til anlegg i Troms. Det er kun banen på Nordkjosbotn som er realisert og det var det brødrene Asbjørn og Nils Sjøtun med flere. som gjennom mange års kamp til slutt klarte å realisere. Jeg har vært leder i et av lagene i Troms Friidrettskrets i 25 år, og så langt har kretsen vært totalt passiv både i forhold til anleggsutbygging og øvrig aktivitet, sier Heimdal, som spør:

– Hvilken kompetanse sitter friidrettskretsen egentlig med på anleggsfronten, når de ikke har vært involvert i anleggsutvikling på en mannsalder? Friidrettskretsen burde være sjeleglad for at vi i Bardu gjennomfører både anleggsutbygging og ellers har stor aktivitet og rekruttering til sporten, i tillegg til at vi i snart 30 år har arrangert fylkeslekene i friidrett for psykisk utviklingshemmede, sier Heimdal.

Powered by Labrador CMS