UKM: UKM-deltakere fra rundt omkring i fylket stilte opp på UKM-scenen som var rigget til i målområdet, for å spre god stemning. Her spilles heftige trommerytmer av ei lokal gruppe. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
UKM: UKM-deltakere fra rundt omkring i fylket stilte opp på UKM-scenen som var rigget til i målområdet, for å spre god stemning. Her spilles heftige trommerytmer av ei lokal gruppe. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Jubel og stemning på Reistadløpet

RUSTAHØGDA: Det var god stemning blant de som møtte opp for å få med seg innspurten av Reistadløpet i lørdagens solskinnsvær på Rustahøgda.

Publisert Sist oppdatert

På lørdag var det ikke bare fart og spenning i skisporet. I Målområdet til Reistadløpet på Rustahøgda var stemninga god og jubelen høy. Selv om det ikke var de store mengdene med publikum som møtte tidlig, da målområdet åpnet lørdag formiddag, stilte skiinteresserte, lokale heiagjenger opp da innspurten nærmet seg og det virkelig gjaldt.

Selv om skiløperne var raske, var publikum noe treige med å finne veien til Rustahøga på lørdag. Ved målgang var de imidlertid på plass, og heiet og jublet så de kunne høres på lang vei.

Første gang

Et fast spørsmål til de som kommer over målstreken på Reistadløpet, er hvor mange ganger de har vært med og gått tidligere. Blant publikum var det noen som utmerket seg, med tanke på at det var tydelig at årets løp var deres første.

- Ja, Tor-Odin er bare 14 måneder, så dette er hans aller første Reistadløp, sier pappa Bård Johansen.

Selv har han fått med seg begivenheten fra sidelinja en del flere ganger. Han har imidlertid lagt merke til at han og Tor-Odin har litt forskjellige interessefelt i målområdet.

- Jeg følger jo med på løpet, og heier på de lokale gutta. Tor-Odin synes det er mye spennende som skjer, men liker best å se på folkelivet og reinsdyrene som er her, sier Johansen.

Han synes det er hyggelig å ta guttungen, og mamma Silvana med på deres første Reistadløp, og satser på at det ligger noe i ordtaket om at en skal tidlig krøkes.

- Ja, hvem vet. Kanskje han blir skiløper? Sier Johansen.

Bunadskledd

Flere som koser seg i målområdet på lørdag, er Sofie Schjølset og Jørgen Nymo Granheim. De er noe annerledes antrukket enn resten av publikum, som har kommet i varme jakker og skallbukser.

- Ja, vi har jo på oss bunad da, og skal dele ut kranser til de som kommer først over målstreken her. Det er klart at det er en ærefull oppgave og ha fått, sier de to.

Sofie Schjølset og Jørgen Nymo Granheim gledet seg til å dele ut kranser til vinnerne av Reistadløpet, og heiet litt ekstra på de lokale løperne i forkant av siste innspurt.

Med seg hadde de pakket både jakker og votter, fordi de trodde de kom til å fryse i bunadene sine.

- Men det er så nydelig vær, og sola varmer såpass godt, at det var egentlig helt perfekt med bunad, sier de.

De som vinner

Venninnene Hanna og Signe har også funnet veien til Rustahøgda på lørdag. De to har ikke sett på Reistadløpet før, og varmer opp til innspurten ved å hilse på reinsdyrene som står inngjerdet ikke langt unna mål.

- Men vi skal bort å heie altså, når de nærmer seg litt mer. Vi vet ikke helt hvem vi skal heie på ennå. Vi heier nok bare på de som vinner, sier venninnene.

Hanna (10) og Sofie (9) forsikret at de skulle fram til løypa og heie ved målgang. Først skulle de bare hilse litt på de søte reinsdyrene som også hadde funnet veien til Rustahøgda.

UKM-deltakere fra rundt omkring i fylket stilte opp på UKM-scenen som var rigget til i målområdet, for å spre god stemning. Her spilles heftige trommerytmer av ei lokal gruppe.

Det var god stemning blant publikum på Rustahøgda. Korpset som spilte var blant andre med å bidra til akkurat det.

Hopperne fra Troms Fallskjermklubb kom dalende fra himmelen og inn ved målstreken en drøy time før de raskeste skiløperne.

Daniel Elvebø sto på standen til Målselv Mat og grillet lokale pølser til publikum.

Powered by Labrador CMS